Printr-un joc al rezultatelor (remiză în Irlanda de Nord și înfrângere a Rusiei cu Serbia), România a prins in extremis un loc în urna a doua a preliminariilor pentru CM 2022. Este însă un bun motiv pentru idealuri mărețe: "Încet-încet, urcăm spre prima urnă", a precizat Dan Nistor.

Dan NistorFoto: Press Eye Ltd / Shutterstock Editorial / Profimedia

România a bifat o remiză contra Irlandei de Nord pe final de partidă (Bicfalvi a egalat în minutul 81), iar Rusia a pierdut (5-0) pe terenul Serbiei. Aceste rezultate au dus la promovarea tricolorilor în a doua urnă valorică la tragerea la sorți a preliminariilor pentru CM 2022.

Entuziasmat de urcarea în cea de-a doua urnă valorică, Dan Nistor spune că prima reprezentivă este pe drumul cel bun și că tricolorii vor ajunge "încet-încet" acolo unde le este locul, adică în prima urnă valorică.

"Cred că am jucat destul de bine azi, am pasat, cred că rezultatul este echitabil. Ne bucurăm de fiecare dată când suntem convocaţi, sperăm la convocarea din martie la CM să fim din nou prezenţi la echipa naţională.

Înainte de aceste meciuri eram pe trei, urcăm încet-încet spre prima urnă. Cu siguranţă vom duce echipa naţională acolo unde îi este locul", a spus Dan Nistor la Pro TV.

Cum arată în acest moment prima urnă valorică, acolo unde tragem speranța să ajungem:

Urna 1: Belgia, Franța, Anglia, Portugalia, Spania, Croația, Italia, Danemarca, Germania, Olanda.

Cum arată urnele pentru CM 2022 - Varianta dificilă, dar și cea mai ușoară grupă pentru România