Marius Bilașco, directorul departamentului de scouting de la CFR Cluj, a vorbit despre comportamentul din ultima perioadă a lui Dan Petrescu, antrenor care a lăsat să se înțeleagă faptul că ar vrea să plece de la campioana României. Oficialul grupării din Gruia a explicat și motivul pentru care "Bursucul" a fost mai agitat de cât de obicei.

HotNews.roFoto: Hotnews

Va rămâne la CFR Cluj

"Rămâne la CFR pentru că mai are contract. Avem această misiune de a merge mai departe în Europa League. În campionat trebuie să ne batem pana la final și va mai apărea și a treia competiție, Cupa României" - Marius Bilașco, pentru gsp.ro.

Explicația pentru starea mai agitată din ultima perioadă

"A fost o perioadă extrem de grea pentru el. Cred că acele declarații le-a făcut într-un moment în care era epuizat. L-a marcat faptul că avea jucători accidentați pe aceeași poziție. Știți foarte bine că Dan ține foarte mult la defensivă și mai ales la zona centrală" - Marius Bilașco.

Va pleca de la CFR, dar nu acum

"Dacă e să ne uitam exact la ce a declarat, nu a zis că va pleca acum. A facut referire la momentul când va pleca, dacă se va întâmpla asta, și a spus de acea pauza de care are nevoie. Cat l-am avut eu antrenor nu l-am văzut niciodată atât de tensionat, nici când am jucat cu titlul pe masă.

Cred că această stare a venit din cauza că întâlneam un adversar valoros (n.r. AS Roma în Europa League) și nu se putea baza pe jucătorii care au demonstrat că merită să fie titulari", a completat Bilașco.

După disputarea a 10 etape din actualul sezon al Ligii 1 la fotbal, CFR Cluj se află pe locul 3, cu 21 de puncte. CS U Craiova ocupă locul doi (24), iar FCSB este lider (tot cu 24 de puncte, dar cu golaveraj net superior).

Dan Petrescu, performanțe reușite ca antrenor în România:

  • 4 titluri de campion: unul cu Unirea Urziceni (2009) şi 3 cu CFR Cluj (2018, 2019, 2020).
  • O Supercupă a României cu ASA Tg. Mureş, în 2016.