Federaţia Norvegiană de Fotbal a anunţat că prima reprezentativă se va prezenta la meciul cu Austria, din ultima etapă a Grupei 1 a Diviziei B a Ligii Naţiunilor.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Oficialii nordici au precizat și contextul în care prima reprezentativă va disputa meciul cu austriecii. Astfel, echipa antrenată de selecţionerul echipei U21, Leif Gunnar Smerud, va fi cea care va intra pe teren.

Practic, Norvegia va alinia o cu totul altă echipă față de cea care a evoluat de-a lungul meciurilor din Liga Națiunilor.

Pentru că a avut un caz de infectare cu noul coronavirus în lot, prima echipă nu a fost lăsată de autorităţile norvegiene să facă deplasarea la Bucureşti pentru meciul cu România, programat duminică, în etapa a V-a.

Toţi jucătorii şi staff-ul au fost plasaţi în carantină, iar partida a fost anulată de UEFA, care va decide şi cu ce rezultat omologhează meciul, informează News.ro.

"În ciuda unei situaţii speciale, aştept cu nerăbdare să-i întâlnesc pe jucătorii care într-o situaţie haotică au răspuns cu mare bunăvoinţă pentru a ajuta echipa naţională. Acum este vorba de ne pregăti pentru a realiza o performanţă bună împotriva Austriei", a declarat Leif Gunnar Smerud, pentru site-ul federaţiei norvegiene.

Conducătorii forului norvegian ar fi dorit ca jucătorii, proveniţi din 11 ţări, să meargă direct la Viena, însă au renunţat, deoarece regimul de intrare în Austria diferă pentru persoanele sosite din fiecare stat.

Astfel, toţi jucătorii care au fost convocaţi vor merge întâi în Norvegia, vor fi izolaţi la un hotel din apropierea aeroportului, unde vor fi testaţi şi vor urma un regim sanitar strict, înainte de a pleca, marţi, către Viena.

"Acum suntem fericiţi că meciul poate fi jucat, atât din punct de vedere sportiv, cât şi din considerente legate de obligaţiile noastre faţă de UEFA şi faţă de turneul la care participăm. Jucătorii şi cluburile de la care provin au fost foarte pozitivi să răspundă în scurt timp pentru a putea juca acest meci", a declarat secretarul forului, Pal Bjerketvedt.

Meciul Austria - Norvegia, este programat, miercuri, de la ora 21:45, la Viena. În aceeaşi zi şi la aceeaşi oră, România va juca la Belfast, cu Irlanda de Nord.

În acest moment, clasamentul grupei, fără rezultatul meciului România - Norvegia care va fi stabilit de UEFA este următorul:

1. Austria 12 puncte

2. Norvegia 9

3. România 4

4. Irlanda de Nord 1.