Meciul Romania vs Norvegia din Liga Națiunilor a fost anulat, iar UEFA explică în regulamentele sale ce se va întâmpla cu rezultatul acestei partide. Nordicii nu au mai făcut deplasarea la București, iar "UEFA Control, Etichs and Disciplinary Body" va lua în curând o decizie.

Echipa nationala de fotbal a RomanieiFoto: frf.ro

Haaland și compania nu au mai ajuns pe Arena Națională, acest lucru fiindu-le interzis de autorităţi, ca urmare a unui caz de coronavirus în lotul norvegienilor.

În aceste condiții, UEFA a anulat confruntarea de duminică seara, iar regulamentul în vigoare (n.r. "potrivit regulilor speciale aplicabile partidelor din competițiile UEFA la nivel de echipe naționale, așa cum au fost acestea aprobate de Comitetul Executiv UEFA din 29 august 2020") spune următoarele:

„Dacă partida nu poate fi reprogramată, UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body va lua o decizie.

Federația care este responsabilă pentru nedisputarea partidei sau pentru imposibilitatea disputării acesteia până la finalul ei va fi declarată ca pierzătoare prin forfait de către UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body.

Dacă se ajunge la concluzia că ambele echipe sunt responsabile sau niciuna dintre ele nu este responsabilă pentru nedisputarea partidei sau imposibilitatea disputării acesteia până la finalul ei, nu poate fi declarat forfait. Dacă meciul nu poate fi declarat forfait, rezultatul partidei va fi decis prin tragere la sorți (1-0, 0-1 sau 0-0) de către administrația UEFA" - Regulament UEFA, conform gsp.ro.

În aceste condiții, este de așteptat ca Norvegia să nu fie exclusă din Liga Națiunilor, să nu îi fie anulate rezultatele de până acum, dar să piardă la "masa verde" partida cu România.

Meciul România – Norvegia era programat astăzi, la ora 21.45, pe Arena Naţională, dar nu se va mai disputa, după ce oaspeţii nu au putut face deplasarea la Bucureşti, acest lucru fiindu-le interzis de autorităţi, ca urmare a unui caz de coronavirus în lotul norvegienilor.