A câștigat recent titlul de campion în China alături de Jiangsu Suning, iar după acest succes a vorbit și despre fotbalul din România. Cosmin Olăroiu (51 de ani) știe de ce are nevoie naționala țării noastre pentru a reveni în elită și precizează care este modelul de urmat: Ungaria.

Cosmin OlaroiuFoto: Captura YouTube

Ce spune Olăroiu despre o eventuală preluare a României

"Cred că ştie Răzvan Burleanu numărul meu, dar la ce ar folosi? Cred că echipa naţională, aşa cum am mai spus când am vorbit cu conducătorii Federaţiei, are nevoie de oameni tineri, care să vină cu determinare, cu ambiţia de a reuşi. Echipa naţională are nevoie de o reconstrucţie, de entuziasm, de ambiţie. Iar astea vin de la cineva tânăr.

Nu ştiu dacă sunt bătrân, dar nu ştiu dacă am răbdare. Nu-mi place să pierd. Sunt oameni care au această răbdare, care sunt perseverenţi, spre deosebire de mine, care nu mai am răbdare. Îmi doresc să fac ceva acum.

Cred că acum fotbalul românesc are nevoie de altceva decât un antrenor. Antrenor are şi e unul bun. Să vin eu în locul lui Mirel? Dacă vreodată se va ivi posibilitatea, voi antrena cu cea mai mare plăcere. Dar, repet, cred că nu antrenorul e problema naţionalei României.

După părerea mea, cred că sportul în România nu e o prioritate. Cred că politicienii, oamenii din România au nevoie de sport. De unde să aibă resurse sportul românesc? Nu mai suntem ceea ce am fost, dar avem impresia că suntem. Cerem să fim la fel, dar pe ce bază?

În Ungaria cine a investit? Guvernul! Oamenii ăia se gândesc că sportul e un ambasador al ţării şi poate aduce un plus de imagine. Au înţeles mai bine decât noi ce trebuie făcut. Nu sunt în măsură să discut despre asta, pentru că nu sunt acolo de mult timp" - Cosmin Olăroiu la Telekom Sport.

Clasament Liga Națiunilor:

1 Austria 9 puncte

2 Norvegia 9

3 România 4

4 Irlanda de Nord 1.

Meciurile de duminică, 15 noiembrie, din grupa României:

Austria - Irlanda de Nord

România - Norvegia

*Ambele încep la ora 21:45.