​Atacantul sârb al echipei Real Madrid, Luka Jovic, va plăti o amendă de aproximativ 30.000 de euro în ţara sa, pentru a scăpa de închisoare, după ce a încălcat restricţiile impuse din cauza pandemiei de coronavirus, informează lequipe.fr, care citează Reuters.

Luka JovicFoto: Pressinphoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jovic, 22 de ani, a acceptat să plătească o amendă de 3,5 milioane de dinari în următoarea lună pentru a nu ajunge la închisoare pentru şase luni.

Deşi ar fi trebuit să rămână în izolare, Jovic a plecat din Spania la Belgrad, în martie, pentru a sărbători ziua de naştere a iubitei sale.

El nu ar fi trebuit să părăsească Spania, după ce echipa Real Madrid a intrat în izolare, în urma unui caz de infectare cu noul coronavirus înregistrat la formaţia de baschet, care folosea acelaşi cantonament. De asemeena, el ar fi trebuit să intre în carantină la sosirea în Serbia, dar a fost văzut sărbătorind pe străzile din Belgrad.

Jucătorul a cerut iertare la vremea respectivă pentru "fuga" sa, dar autorităţile sârbe l-au trimis în judecată.

Premierul Serbiei, Ane Brnabic, l-a criticat atunci pe fotbalist: "Aţi văzut cu toţii exemplele fotbaliştilor noştri care vin din străinătate. Acolo au contracte de milioane. Vin aici, ignoră autoizolarea atunci când ajung acasă şi acest lucru trebuie analizat de autorităţile noastre".

Jovic a fost transferat de la Eintracht Frankfurt, în vara anului 2019, pentru suma de 60 de milioane de euro. El are 32 de meciuri în toate competiţiile, în tricoul Realului şi a marcat numai două goluri, informează News.ro.