​​Pentru naționala României urmează ultimele trei partide ale anului, iar Mirel Rădoi a discutat într-o conferință de presă despre situația de la prima reprezentativă. Selecționerul a comentat și declarația lui Mircea Lucescu, cel care afirmase că meciurile amicale ale naționalelor sunt "o prostie".

HotNews.roFoto: Hotnews

Despre o eventuală demisie

"Așteptam întrebarea asta. Vom face o radiografie după meciurile din noiembrie" - Mirel Rădoi.

Despre programul încărcat și lucrurile pozitive

"Abia azi (n.r. marți) voi avea toți jucătorii prezenți. Încercăm să integrăm pe toată lumea. Indiferent de rezultate, atmosfera trebuie să fie una bună.

Încercăm să scoatem din orice lucru negativ o părticică pozitivă. Dacă vom analiza doar ce s-a greșit, înseamnă că eu și staff-ul meu întâmpinăm o mare problemă. Trebuie să le prezentăm jucătorilor și nume pozitive. Principiile vor fi la fel" - Mirel Rădoi.

Despre revanșa cu Norvegia

"Dacă nu reușesc jucători din Bundesliga să-l oprească pe Haaland, vă dați seama că e greu și pentru noi. Am indentificat situațiile în care poate fi periculos. Ca să glumesc puțin, punem un sniper (n.r. lunetist) în tribune. Ca să-l blocăm, un jucător trebuie să iasă la intercepție, iar celălalt să asigure dublajul.

Putem vorbi de momentul revanșei, am pierdut cu 0-4 și va trebui să arătăm cu totul și cu totul altfel de la început și până la final. Îmi doresc ca implicarea să fie 100%, indiferent de rezultatul de pe tabelă" - Mirel Rădoi.

Despre amicalul cu Belarus

"Sunt de acord cu nea Mircea Lucescu, dar nu noi decidem. E un număr fix de meciuri pe care trebuie să le joci într-un an. Nu poți refuza o partidă de acest gen" - Mirel Rădoi.

Despre numele vehiculate pentru a-l înlocui

"Nu mă deranjează că apar nume de noi selecționeri. Așa se întâmpla și cu Victor Pițurcă când era calificat la turneul final. Nu regret că am acceptat echipa națională" - Mirel Rădoi

Partidele României în noiembrie:

11 noiembrie: România – Belarus (amical) – 19:00, “Ilie Oană” Ploieşti

15 noiembrie: România – Norvegia (Liga Naţiunilor) – 21:45, “Arena Naţională” Bucureşti

18 noiembrie: Irlanda de Nord – România (Liga Naţiunilor) – 21:45, Windsor Park Belfast

Cele trei partide vor fi transmise LiveText pe HotNews.ro și în direct pe Radio România Actualităţi, PRO TV (Liga Naţiunilor) şi PRO X (partida amicală).