CFR Cluj nu a contat, joi seară, pe "Olimpico". AS Roma i-a provocat echipei pregătite de Dan Petrescu cea mai cruntă înfrângere din istoria participărilor în cupele europene, scor 5-0, în etapa a treia din grupele Europa League.

AS Roma vs CFR ClujFoto: Alberto PIZZOLI / AFP / Profimedia

Au marcat Mkhitaryan ‘1, Ibanez ’24, Mayoral ’34, ’84 şi Pedro Rodriguez ’89.

Declarații la finalul partidei:

"Scorul mă deranjează, eu nu am avut înainte de meci nicio pretenţie, ţinând cont că nu am avut niciun fundaş central şi de problemele de lot care sunt foarte mari. Cel puţin şapte jucători accidentaţi. Aţi văzut care era banca, i-am băgat pe toţi de pe bancă. Nu aveam aşteptări mari, dar mă gândeam la un scor mai strâns. Cred că nici noroc nu am avut, parcă fiecare şut al lor a fost gol. Noi am avut un penalti clar, la 3-0, am avut o ocazie prin Hoban, la 1-0, făceam 1-1 şi era alt meci.

Nu am ce să le zic la băieţi, dar e foarte greu să nu ai jucători. Eu am tras un semnal de alarmă de foarte mult timp. Din păcate lotul de UEFA e foarte slab în momentul de faţă. Nu mai avem cum să recuperăm. Cestor era pe listă, nu mai e, Bordeianu, la fel, nu mai avem cum să-l băgăm, Vinicius nu ştiu dacă se va mai întoarce pe lista UEFA, Omrani e accidentat trei luni. Deci şansele de calificare sunt foarte mici din păcate.

Ar fi un miracol să mai facem un rezultat pozitiv. Doar teoretic mai sunt şanse, eu sunt doar realist, nu avem cum să mai facem nimic, important e să nu pierdem şi duminică (n.r. - cu FC Argeş). Nu avem nicio soluţie nici pentru duminică. Mai pot intra Aurelio, Costache şi Soares care nu a jucat fotbal de şase luni. Nici pentru duminică nu avem alte soluţii, din păcate şi nu văd ce putem face în viitor, pentru că jucătorii pe care vrem să-i luăm sunt jucători liberi de contract, care nu au jucat fotbal de trei luni. Aici plătim greşelile pe care le-am făcut în trecut. Eu am avertizat mereu, la fiecare interviu, şi asta s-a văzut la meciul de azi", a declarat Petrescu.

"Este greu să avem explicaţii, suntem trişti, supăraţi, echipa nu a intrat bine în meci. Dar acum, trebuie să ridicăm capul şi să mergem mai departe. Când joci cu o echipă aşa mare, din două ocazii trebuie să dai gol. E greu de digerat, trebuie să vedem ce greşeli am făcut, e bine că vine pauza, să revină jucătorii accidentaţi şi cei bolnavi de Covid. Avem patru puncte, mai avem şansa noastră", a declarat Camora la Digisport.

  • Au evoluat echipele:

AS Roma: Pau Lopez – Fazio, Ibanez (Smalling ’61), Kumbulla – Bruno Peres, Veretout (Rodriguez ’46), Cristante (Mirante ’74), Spinazzola (Jesus ’46) – Villar, Mkhitaryan (Pellegrini ’46) – Borja Mayoral. Antrenor: Paulo Fonseca.

CFR Cluj: Bălgrădean – Susic (Latovlevici) Manea, Ciobotariu, Camora – Itu (Păun ’46), Hoban, Djokovic – Deac (Pereira ’46), Debeljuh (Carnat ’67), Rondon (Joca ’90). Antrenor: Dan Petrescu.

Meciul a fost arbitrat de slovenul Matej Jug, ajutat de Matej Zunic şi Manuel Vidali. Arbitru de rezervă a fost David Smajc.

  • Grupa A, clasament:

1. AS Roma 7 puncte (7-1)

2. CFR Cluj 4 (3-6)

3. Young Boys 1 (2-3) -1 meci

4. ȚSKA Sofia 1 (0-2) -1 meci.

  • Cele mai importante momente ale partidei dintre AS Roma și CFR Cluj:

'89 Gol As Roma! Pedro își trece numele pe lista marcatorilor, cu o execuție simplă din interiorul careului.

'84 Gol AS Roma! Borja Mayoral face "dubla", după o minge respinsă greșit pe spate.

'80 Carnat a primit cartonaș galben pentru proteste.

'79 Latovlevici a intrat pe teren, Susic a ieșit.

'78 CFR cere penalti după intervenția lui Pellegrini la Carnat, însă arbitrul nu acordă nimic.

'74 Milanese intră în locul lui Cristante (ultima schimbare pentru AS Roma).

'73 Ocazii mari pentru CFR. Reluarea spectaculoasă a lui Carnat este respinsă de pe linia porții. La fază următoare, Rondon ratează complet execuția din colțul careului mic.

'67 Schimbare la CFR: Carnat intră, Debeljuh iese.

'65 Ocazie mare pentru AS Roma. Trei jucători se aflau în apropierea porții lui Bălgrădean, însă șutul lui Peres a fost unul slab.

'61 Hoban primește cartonaș galben.

'61 Chris Smalling îi ia locul lui Ibanez.

Schimbări la pauză: Pedro, Juan Jesus și Pellegrini au intrat la Roma (au ieșit Veretout, Spinazzola și Mkhitaryan), Dan Petrescu i-a trimis pe teren pe Păun și Pereira (au ieșit Deac și Itu).

'44 Deac trage în diagonală, dar mingea trece paralel cu poarta.

'34 Gol AS Roma! După o fază prelungită (Bălgrădean a respins în primă fază șutul lui Veretout), Peres îi pasează cu capul lui Borja Mayoral și acesta înscrie.

'24 Gol AS Roma! Ibanez scapă de marcajul lui Djokovic și înscrie cu o lovitură de cap, după un corner executat foarte bine.

'23 Hoban trage pe jos la colțul lung, Pau Lopez plonjează spectaculos și respinge.

'20 Itu este împins de Cristante în apropierea careului, dar Matej Jug lasă jocul liber.

'1 Gol AS Roma! Spinazzola driblează în flancul stâng, centrează pentru Mkhitaryan și acesta îl învinge pe Bălgrădean cu o lovitură de cap (portarul a atins mingea, dar nu a putut să o oprească).