Oficialii grupării Poli Iași au realizat o anchetă internă după ce instalația de nocturnă s-a defectat la meciul cu FC Viitorul. Duelul din etapa a IX-a din Liga 1 la fotbal a fost câștigat la "masa verde" de gruparea constănțeană cu 3-0.

Meci in bezna la IasiFoto: Captura YouTube

Cine este vinovat

"În urma efectuării anchetei interne după defectarea instalaţiei de iluminat artificial a Stadionului Emil Alexandrescu, eveniment ce a condus la pierderea la masa verde a meciului cu FC Viitorul, conducerea executivă a CSM Politehnica Iaşi a stabilit sancţionarea domnului Virgil Grierosu cu avertisment scris şi penalitate financiară în cuantum de 10% din salariu pe o perioadă de trei luni, conform legislaţiei în vigoare", se arată într-un comunicat al grupării Poli Iași.

"Considerăm că şi CSM Politehnica are partea sa de vină pentru evenimentul nefericit de la meciul cu Viitorul. Chiar dacă este singurul angajat al clubului pe partea de administrare a bazei sportive din Copou şi nu are în fişa postului sarcini privind întreţinerea şi funcţionarea instalaţiei de iluminat, domnul Virgil Grierosu ar fi trebuit să reacţioneze imediat ce nocturna a prezentat primele deficienţe de funcţionare, în preziua jocului.

Ne dorim să nu se mai repete astfel de cazuri, iar echipa noastră să beneficieze, cu adevărat, de avantajul terenului propriu", a declarat Ciprian Paraschiv, preşedintele executiv al CSM Politehnica Iaşi, citat de News.ro.

Duminică, 1 noiembrie, meciul Poli Iaşi - FC Viitorul, contând pentru etapa a noua a Ligii I, a fost declarat încheiat de centralul Horia Mladinovici, în minutul 54, după ce nocturna stadionului din Iaşi s-a stins din nou.

Partida începuse cu aproape o oră întârziere, din cauza problemelor la instalaţia de iluminare.

Nocturna s-a stins în minutul 54, imediat după un gol al ieşenilor, prin care gazdele au preluat conducerea cu 2-1.

Momentul în care nocturna cedează din nou la Iași: