​Fundaşul Gerard Pique a admis că FC Barcelona se află în declin de ceva timp şi a salutat demisia preşedintelui Josep Maria Bartomeu, prezicând un viitor mai luminos sub noua conducere şi cu mai mulţi tineri talentaţi în echipă, relatează Reuters, conform Agerpres.

Gerard PiqueFoto: Pressinphoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bartomeu şi consiliul director au demisionat săptămâna trecută, după şase ani de la alegerea lor, pentru a evita un vot de neîncredere din partea membrilor, lăsând în urmă o moştenire plină de trofee, dar într-un declin constant şi cu o situaţie financiară dificilă.

''Era evident că acest club este pe un trend descendent şi în fiecare an lucrurile mergeau un pic mai rău. Cu toţii ştim că acum situaţia de la club este pe calea cea bună, trecem printr-un proces de schimbare de care aveam multă nevoie'', a declarat Pique, după meciul cu Dinamo Kiev (2-1) din Liga Campionilor.

Clubul catalan este condus de preşedintele interimar Carles Tusquets, în timp ce alegerile urmează să aibă loc în următoarele trei luni.

Pique susţine însă că instabilitatea din ultima vreme nu este o scuză pentru evoluţiile inconsistente din ultimele meciuri. Deşi în Liga Campionilor Barca a câştigat toate meciurile, în La Liga situaţia stă diferit, echipa fiind fără victorie în ultimele patru meciuri.

''Nu există un an de tranziţie la Barcelona. Nu avem prea mult timp să facem schimbările de care e nevoie, dar trebuie să le facem dacă vrem să progresăm. Un nou preşedinte şi consiliu director vor veni curând şi lucrurile se vor schimba în următoarele luni'', a adăugat fundaşul catalan.

Umilită în august de Bayern Munchen (2-8) în sezonul trecut al Ligii Campionilor, Barca nu mai poate fi considerată una dintre favoritele de top din competiţia intercluburi, după părerea lui Pique: ''E normal ca lumea să nu mai creadă că suntem printre favoriţi după ultimii ani, dar tot ce putem face este să continuăm să muncim.

Avem o echipă bună, cu mulţi jucători buni şi talentaţi. Avem mulţi tineri care aduc o vitalitate nouă la echipă. Vă pot spune din experienţă că rezultatele vor veni curând. Cred că încă putem face lucruri măreţe''.

S-ar putea să te intereseze și:

Mircea Lucescu, discuție cu Lionel Messi la finalul partidei - Ce i-a cerut antrenorul român vedetei Barcelonei

Ronald Koeman vorbește despre cum l-a surprins tactic Mircea Lucescu