​"Este întotdeauna greu să joci cu echipele româneşti", a declarat Giuseppe Giannini, fostul mare fotbalist al lui AS Roma, înaintea meciului de joi cu CFR Cluj, din Europa League, scrie TuttoMercatoWeb.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

"Este întotdeauna greu să joci cu echipele româneşti, însă Roma are ceva în plus faţă de adversarele din grupa sa", a spus fostul mijlocaş cu 47 de selecţii pentru naţionala Italiei, citat de Agerpres.

"În campionat echipa joacă bine, iar acum se aşteaptă sentinţa în cazul Diawara (folosit în meciul cu Verona deşi nu avea drept de joc, Roma pierzând acea întâlnire cu 0-3 la masa verde - n. r.)", a adăugat cel supranumit "Prinţul".

"Am încredere în echipa giallorossa, fiindcă în atac are fantezie, viteză şi un joc imprevizibil. Sezonul trecut depindea de Dzeko, însă acum sper că Pedro şi Mhitarian pot ajuta echipa să marcheze ca să urce în clasament. E adevărat, ar fi nevoie de mai mult pragmatism, însă caracteristica jucătorilor cu fantezie e să creeze, ei elimină cu uşurinţă adversarul şi nu întotdeauna sunt lucizi în faţa porţii. Dar toţi sunt fotbalişti mari", a afirmat legenda clubului din capitala Italiei.

În opinia sa, actuala ediţie din Serie A este atât de echilibrată, încât Roma se poate gândi la scudetto: "Are o identitate de joc, o idee şi jucători care se cunosc. Se poate gândi la titlu."

Giannini a antrenat-o fără succes pe FC Argeş în perioada iulie - octombrie 2006.

Meciul AS Roma - CFR 1907 Cluj din Grupa A a Europa League, va avea loc pe Stadio Olimpico din capitala Italiei, joi, de la 19:55, ora României. La aceeaşi oră este programată întâlnirea Young Boys Berna - ŢSKA Sofia.