​Selecţionerul naţionalei Suediei, Janne Andersson, nu l-a convocat pe atacantul lui AC Milan, Zlatan Ibrahimovic, pentru meciurile internaţionale din această lună, deşi jucătorul lăsase să se înţeleagă că este dispus să revină la prima reprezentativă, scrie France Football.

Zlatan IbrahimovicFoto: Dreamstime.com

Potrivit sursei, şansele ca atacantul să fie rechemat la naţională sunt extrem de mici cât timp pe banca tehnică se află Andersson, în condiţiile în care, în 2018, relaţiile dintre cei doi au fost extrem de încordate, Ibrahimovic acuzându-l pe selecţioner de rasism.

La începutul săptămânii, Zlatan Ibrahimovic a relansat speculaţiile privind o posibilă revenire a sa la prima reprezentativă de fotbal a Suediei, postând pe reţelele de socializare o fotografie a sa în tricoul naţionalei, având banderola de căpitan pe braţ, alături de mesajul: ''A trecut mult timp''.

La 39 de ani, neobosita vedetă a fotbalului suedez, care s-a retras la nivel internaţional după Euro 2016 şi nu a mai jucat de atunci pentru echipa naţională, lăsa să se înţeleagă că ar putea reveni.

Intervievat de ziarul sportiv suedez Sportbladet, selecţionerul Andersson a spus că nu a avut niciun contact recent cu Zlatan Ibrahimovic, care s-a oprit la 116 selecţii şi 62 de goluri marcate. Nici clubul AC Milan nu a fost solicitat în vreun fel de Federaţia suedeză de fotbal în legătură cu serviciile lui Ibrahimovic.

Zlatan Ibrahimovic nu s-ar afla la prima tentativă de revenire la naţională: în 2018, el a sugerat că ar putea lua în considerare întoarcerea la echipă pentru a merge la Cupa Mondială din Rusia, însă ulterior Federaţia a infirmat zvonul.

Suedia va înfrunta Danemarca într-un meci amical pe 11 noiembrie, apoi Croaţia, pe 14 noiembrie, şi Franţa, pe 17 noiembrie, în Liga Naţiunilor, informează Agerpres.