​Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, care a preluat recent mandatul, atrage atenţia asupra faptului că unul dintre cele mai mari parcuri din oraş, dar şi Stadionul "Ilie Oană” riscă să rămână fără iluminat, respectiv fără nocturnă, din cauza datoriilor la utilităţi, situaţia fiind semnalată în condiţiile în care pe arena sportivă din Ploieşti sunt programate patru evenimente, între care două meciuri ale echipei naţionale, informează News.ro.

Stadionul Ilie OanaFoto: frf.ro

Întrebat miercuri, în cadrul unei întâlniri cu jurnaliştii, care este situaţia în ceea ce priveşte datoriile unor structuri administrative aflate în subordinea Primăriei Ploieşti, noul primar al oraşului, Andrei Volosevici, a declarat că la Parcul Tineretului, care înconjoară Sala Sporturilor din oraş, şi la Stadionul "Ilie Oană” există riscul ca iluminatul să fie întrerupt, din cauza datoriilor la utilităţi neplătite de Clubul Sportiv Municipal.

"1.800.000 facturile de utilităţi cu un pericol foarte mare să închidem, ca să zic aşa, becul pe la Sala Sporturilor şi pe stadion, în contextul în care vom avea patru evenimente pe stadion dintre care două evenimente de nivel naţional, în speţă joacă echipa României. Şi acolo... Dar le rezolvăm”, a afirmat Andrei Volosevici.

Marţi, 17 noiembrie, naţionala Under 21 va întâlni Danemarca, la Ploieşti, pe Stadionul “Ilie Oană”, iar în 11 noiembrie, ora 19:00, este programată partida amicală România-Belarus, tot pe Stadionul "Ilie Oană” din Ploieşti.

Edilul a precizat că acestea nu sunt singurele datorii pe care a constatat, la preluarea mandatului, că administraţia locală le are.

Primăria Ploieşti înregistrează datorii de aproximativ 50 de milioane de lei, cea mai mare parte reprezentând debite către furnizorul de agent termic şi către societatea de transport public pentru subvenţiile acordate.

Edilul a precizat că administraţia nu este însă în situaţia de a avea conturile blocate.

Actualul primar al oraşului, Andrei Volosevici, este coleg de partid, în PNL, cu fostul edil, Adrian Dobre.

Întrebat cine se face vinovat de situaţia financiară a administraţiei locale, noul primar a răspuns: "Toată lumea”.