​În urmă cu aproape trei săptămâni, Mihai Stoichiță ieșea în evidență cu un derapaj public la adresa lui Adrian Mutu (l-a înjurat și a fost surprins de camerele tv). Directorul tehnic al FRF a acordat un interviu în legătură cu acel incident, iar din tot ceea ce a precizat iese puternic în evidență următoarea remarcă: "N-am citit nicio critică la adresa lui Eminescu sau Creangă că au mai scris prostii în intimitate".

Mihai StoichitaFoto: Captura YouTube

Context:România a trecut cu 4-1 de Malta în preliminariile pentru Euro 2021 rezervat Under 21, iar la conferința de presă de după acest succes Mihai Stoichiță a ținut capul de afiș. Fără să-și dea seama că microfoanele televiziunilor sunt pornite, directorul tehnic al FRF l-a înjurat și amenințat pe Adrian Mutu, selecționerul tricolorilor. La puțin timp după incident, oficialul FRF s-a scuzat public pentru cele întâmplate.

La aproape trei săptămâni distanță, Stochiță a acordat un interviu pentru gsp.ro în care discută despre respectivul incident. Printre altele, oficialul de la Casa Fotbalului se apără precizând: "N-am citit nicio critică la adresa lui Eminescu sau Creangă că au mai scris prostii în intimitate".

Desigur, lăsând la o parte comparația cu Eminescu sau Creangă (!), Mihai Stoichiță se afla în "intimitate" înainte de startul unei conferințe de presă, fiind înconjurat de jurnaliști.

Relația specială cu Adrian Mutu permite și înjurături, desigur

"Cu Mutu am purtat o discuție privată, pe care unii și-au permis s-o facă publică. Nu dădeam nicio declarație la microfon. L-am felicitat pentru ceea ce a făcut cu echipa U21.

Toate meritele au fost ale lui, nu ale mele. Îl cunosc de copil, am o relație specială cu Mutu, care-mi permite să-l mai și înjur, ceea ce nu-l deranjează. Să fie clar pentru toți acest lucru! Cine mă cunoaște știe că sunt mai libertin în exprimare, dar mai bine te înjură Stoichiță decât să te biciuiască alții" - Mihai Stoichiță, pentru gsp.ro.