A speriat apărările adverse sezoane la rând, fiind unul dintre cei mai importanți marcatori ai perioadei sale de activitate. Marți împlinește 75 de ani, dar aniversarea este una tristă. "Nu mai mănâncă aproape deloc, are momente rare de luciditate", a povestit soția, citată de Bild. Gerd Muller se stinge încet pe un pat dintr-un azil de bătrâni.

Gerd MullerFoto: firo Sportphoto / AFP / Profimedia

A scris istorie pentru naționala de Vest a Germaniei și Bayern Munchen, fiind unul dintre cei mai importanți marcatori ai perioadei sale. Marți, 3 noiembrie, împlinește 75 de ani, dar nu va sărbători această zi specială.

Starea de sănătate nu îi permite să mai fie lucid, iar soția spune că este mai bine că nu știe ce se întâmplă cu el.

În urmă cu cinci ani, Bayern a anunțat că Muller suferă de demență. Boala a tot înaintat, l-a cucerit pas cu pas pe Gerd. În ziua în care face 75 de ani, fostul atacant nu prea mai mănâncă, mai mult doarme și are rare momente de luciditate.

"Nu mai mănâncă aproape deloc, abia dacă mai poate înghiți. Stă întins în pat tot timpul, are momente rare de luciditate. E asa de bine atunci când deschide ochii pentru câteva clipe. Spune sau doar din clipitul pleoapelor.

A fost mereu un luptător, mereu curajos. Și acum este așa, chiar dacă stă cu ochii închiși și abia mai deschide gura. Pare calm și cred că nu suferă, se stinge încet-încet.

Sper că el nu se poate gândi la soarta sa, la o boală care le răpește oamenilor și ultima lor fărâmă de demnitate", a precizat Uschi Muller, soția acestuia.

Timp de trei luni, soția nu a avut voie să-l viziteze din cauza pandemiei de coronavirus. Acum, din cercul restrâns al celor care îi trec pragul fac parte doar soția, fiica acestuia și fostul coechipier Paul Breitner.

Cel supranumit "Bomberul" a înscris 68 de goluri în 62 de partide pentru naționala țării sale, în timp ce pentru Bayern Munchen a bifat 552 de reușite. A cucerit alături de bavarezi 4 titluri în Bundesliga și 3 Cupe ale Campionilor.

Unele dintre cele mai importante goluri reușite în carieră de Gerd Muller:

Legendarul Bobby Charlton suferă de demență