A fost antrenorul Barcelonei din ianuarie și până în august 2020, fiind demis după acel rușinos 2-8 contra lui Bayern Munchen. Quique Setien a vorbit pentru El Pais despre perioada petrecută la formația catalană și a oferit și detalii despre statutul pe care-l are Lionel Messi la gruparea blau-grana: "Cine sunt eu ca să-l schimb?"

Lionel MessiFoto: LLUIS GENE / AFP / Profimedia

Setien, 62 de ani, nu va rămâne în istoria Barcelonei cu prea mari performanțe, va avea însă mereu atârnat în CV o rușine istorică pentru gruparea blau-grana: 2-8 cu Bayern Munchen în sferturile Champions League.

Într-un dialog cu Vicente Del Bosque (din El Pais), Quique a oferit unele detalii mai puțin cunoscute din vestiarul Barcelonei.

Cât de greu este să lucrezi cu Messi?

"Există jucători care nu sunt ușor de gestionat, iar printre ei se află și Leo Messi. Trebuie să ținem cont, într-adevăr, și de faptul că e cel mai bun jucător din toate timpurile. Cine sunt eu ca să-l schimb? Dacă acolo (n.r. la Barcelona) l-au acceptat atâția ani așa cum e și nu l-au schimbat?" - Quique Setien.

Omul Messi, mai dificil decât jucătorul Messi

"Există o altă față, nu cea a jucătorului, care e mai greu de gestionat. Mult mai complicat. Este foarte rezervat, nu vorbește mult, dar te face să vezi lucrurile pe care el vrea să le vezi.

Da, de uitat se uită (n.r. te fixează cu privirea), nu trebuie să îmi spui ce a zis Tata Martino (n.r. a vorbit la un moment dat despre câtă presiune simțea din partea lui Messi). Am trăit asta și am avut suficiente experiență pentru a-mi da seama cum sunt băiatul ăsta și ceilalți" - Quique Setien.

Ce își reproșează

"După ce am plecat, mi-a fost clar că trebuia, în anumite momente, să fi luat cu totul alte decizii. Dar este ceva mai presus de tine, clubul. Iar el e mai presus de președinte, mai presus de jucători" - Quique Setien, pentru El Pais, conform Marca.

Despre umilința cu Bayern Munchen

"Rămâi extrem de afectat după un asemenea meci, intri în istoria Barcelonei cu această înfrângere. Îmi asum partea mea de vina, iar într-o zi poate că într-o zi voi scrie ceva despre asta. După ce am plecat am aflat că decizia de a fi dat afară era luată înainte de acel 2-8"- Quique Setien.

Despre prezentul care-l bucură

"Sunt acasă, cu marea și cu faimoasele mele vaci. A trecut perioada de doliu", a concluzionat cel care preț de câteva luni i-a antrenat pe Messi, Suarez, Rakitic, Pique sau Ter Stegen.