"Regele" Pele, legenda vie a fotbalului, l-a felicitat vineri pe "marele său prieten" Diego Maradona, cu ocazia împlinirii vârstei de 60 ani, asigurându-l totodată pe argentinian că îl va susţine "întotdeauna", informează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Marele meu prieten Maradona, te voi aplauda mereu şi te voi susţine întotdeauna (...), ca tu să continui să zâmbeşti şi să mă faci şi pe mine să zâmbesc", a scris triplul campion mondial brazilian pe contul său de Instagram.

Acest mesaj, în spaniolă, portugheză şi engleză, este însoţit de o fotografie cu Pele îmbrăcat în costum, alături de Maradona, care purta tricoul selecţionatei Argentinei, realizată înaintea unui meci amical al naţionalei "albiceleste" împotriva Italiei, pe 10 iunie 1987 la Zurich (Elveţia).

În urmă cu o săptămână, Maradona l-a felicitat pe Pele cu ocazia împlinirii vârstei de 80 ani, declarând că doreşte "să se alăture omagiului universal" pentru "a-i ura viaţă lungă regelui Pele".

Relaţiile dintre Pele şi Maradona nu au fost însă la fel de cordiale în trecut, când cei doi foşti jucători legendari şi-au disputat titlul de cel mai bun fotbalist din toate timpurile, reaminteşte AFP.

Ei au îngropat însă securea războiului în 2005, când brazilianul a fost invitatul de marcă al argentinianului la emisiune acestuia "La noche del Diez'', în cursul căreia cei doi idoli ai fotbalului au făcut schimb de tricouri şi au jonglat mingea cu capul, spre încântarea fanilor, transmite Agerpres.