​Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, vineri, că este de părere că este “moral” ca Mirel Rădoi să rămână selecţioner şi să se afle pe banca echipei României la Jocurile Olimpice. Burleanu a mai vorbit și despre modificarea regulii under 21, dar și despre evoluția situației cu privire la coronavirus, potrivit News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

“Nu mi-a trecut (supărarea pentru ratarea calificării la Euro), nu e o supărare care poate să-ţi treacă aşa. În momentul de faţă am toată încrederea în Mirel Rădoi să continue. Cred că este moral ca el să continue, e un simbol al generaţiei tinere de antrenori dar şi în ceea ce-i priveşte pe jucătorii tineri. Nu trebuie să uităm de succesul de care ne-am bucurat cu toţii anul trecut, dar şi de performanţa calificării la Jocurile Olimpice. Ar fi corect şi moral ca el să stea pe banca naţionalei şi la JO. E un antrenor integru şi pentru noi integritatea este un element foarte important. E un tip luptător. Nu cred că Mirel şi-ar dori să renunţe. În acelaşi timp, nu este un antrenor care să se agaţe de un contract sau de anumite clauze din contract. Cu toţi antrenorii cu care am colaborat, de la Iordănescu încoace, toţi au avut aceeaşi atitudine”, a spus Burleanu.

El a precizat că fotbalul românesc are nevoie să se axeze pe trei direcţii pentru ca lucrurile să meargă bine: “Are nevoie de investiţii în infrastructură, de investiţii financiare la nivel de cluburi şi de o politică coerentă la nivel de copii şi juniori”.

Răzvan Burleanu a mai declarat că este îngrijorat de cum evoluează situaţia cu privire la coronavirus şi că acest virus este unul “pervers”, cu care nimeni nu trebuie să se joace. El a menţionat că îl îngrijorează lipsa spectatorilor, carantinarea şi numărul testelor pentru Covid-19.

“Suntem şi noi foarte îngrijoraţi de cum evoluează această situaţie. Mesajul meu este unul ferm, nu trebuie să ne jucăm cu acest virus pentru că altfel ajunge el să se joace cu vieţile noastre. În ceea ce priveşte fotbalul, nu ne aşteptăm ca fotbalul să se oprească. Ceea ce ne îngrijorează este lipsa spectatorilor de pe stadioane, carantinarea şi numărul de teste, până la modificarea despre care am vorbit mai derveme numărul lor era considerabil. Un lucru pe care l-am învăţat cu toţii în această perioadă de criză este că nu prea poţi să planifici nimic”, a spus Burleanu.

Preşedintele FRF a lăudat eforturile stafurilor, jucătorilor şi reprezentanţilor cluburilor din perioada pandemiei.

“La nivelul tuturor loturilor naţionale s-au luat toate măsurile. E un virus pervers. Inclusiv de la nivelul cluburilor au venit jucători pozitivi la loturile naţionale şi nu am învinuit cluburile, chiar de la Viitorul”, a mai afirmat Burleanu.

Burleanu a mai spus că este exclusă varianta modificării regulamentului cu privire la “regula under 21”, deşi echipele ar putea avea dificultăţi în a o pune în aplicare, din cauza cazurilor de coronavirus.

Întrebat dacă există posibilitatea să se renunţe pentru o perioadă la regula under 21, Burleanu a răspuns: “În niciun caz nu vom modifica regulamentul în timpul competiţiei. Până acum toate analizele pe care le avem demonstrează că prezenţa unui jucător şi-a atins toate obiectivele pe care le-am asumat. În această iarnă, vom avea o analiză a aportului adus de cel de-al doilea jucător în teren. Analiza va face referire şi la această criză”.

Răzvan Burleanu a făcut referire şi la faptul că unii antrenori au ales să facă schimbări de jucători încă de la începutul meciurilor: “Cred că un antrenor bun, dacă are posibilitatea să aibă un jucător câteva luni să-l pregătească, nu are cum acel jucător să nu facă faţă cel puţin o repriză. Care ar fi obiectivul pentru care îţi asumi investiţii la nivel de academii şi de juniori dacă tu nu dai o şansă jucătorilor tineri? Eu îi înţeleg în acelaşi timp şi pe antrenori, pentru că au acea presiune a rezultatului de la finalul săptămânii. Cred că în momentul în care vom reveni la câte trei schimbări nu o să mai avem asemenea suprize”.

Burleanu a mai declarat că lista arbitrilor FIFA a fost modificată în urmă cu câteva zile. “Sunt doi arbitri care au fost înlocuiţi, Marius Avram şi Sebastian Colţescu, doi arbitri în vârstă de 41 şi respectiv 43 de ani, cu doi arbitri mult mai tineri, de 32 şi respectiv 34 de ani, mă refer la Chivulete şi Barbu”, a explicat preşedintele FRF.