Preşedintele beIN Media şi al PSG, Nasse Al-Khelaifi, a fost achitat, vineri, de justiţia elveţiană, în dosarul de corupţie legat de atribuirea drepturilor de televizare a meciurilor ediţiilor din 2026 şi 2030 ale Cupei Mondiale, informează Le Figaro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Jerome Valcke, fost vicepreşedinte al FIFA, a fost condamnat la 120 de zile-amendă cu suspendare, într-un dosar secundar.

Procurorii ceruseră trei ani de închisoare cu executare pentru Valcke, iar pentru Nasser Al-Khelaifi, doi ani şi patru luni.

Procesul a început la 14 septembrie, la Tribunalul federal din Bellinzona, în Elveţia.

Jerome Valcke, mâna dreaptă a preşedintelui demis al FIFA Sepp Blatter până în 2015, era acuzat că a favorizat transferul drepturilor TV din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord ale ediţiilor Cupei Mondiale din 2026 şi 2030 către gigantul beIN Media din Qatar, în schimbul "utilizării exclusive" a unei vile din Sardinia, plătită cu 5 milioane de euro de către Nasser Al-Khelaifi. Cei doi au evocat un acord "privat", fără legătură cu contractul încheiat de beIN cu FIFA în aprilie 2014, în condiţiile prezentate de apărare drept "foarte avantajoase" pentru forul fotbalistic.

Într-un alt dosar, Jerome Valcke s-a confruntat cu acuzaţiile de "corupţie pasivă repetată”, "gestiune neloială agravată” şi "fals în înscrisuri", alături de omul de afaceri grec Dinos Deris, 63 de ani. De data aceasta, Valcke ar fi primit 1,25 milioane de euro, în trei tranşe din Liechtenstein, prin compania sa Sportunited, pentru a favoriza obţinerea drepturilor mass-media ale mai multor ediţii ale Cupei Mondiale pentru Grecia şi Italia, potrivit News.ro.