​Tehnicianul echipei CFR Cluj, Dan Petrescu, a declarat joi seară, după meciul cu Young Boys Berna, că este foarte îngrijorat de faptul că nu mai are la dispoziţie fundaşi centrali pentru partidele din cupele europene, el precizând că nu i s-au adus jucători atunci când a cerut. Petrescu a menţionat că echipa sa a jucat mai bine decât se aştepta, potrivit News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

“Ştiam că adversarul e unul din cei mai agresivi care au venit la Cluj în cupele europene. Meciul cu Roma l-au dominat. Eu am zis că sunt favoriţi cerţi, au un lot extraordinar. Sunt terminat din punct de vedere psihic, am mai pierdut un jucător, prea mulţi jucători absenţi. În Europa trebuie să inventez un cuplu de fundaşi centrali. A fost un meci în care adversarul ne-a pus să muncim. Nu mă aşteptam să avem o evoluţie atât de bună. Îmi reproşez mie că s-a accidentat Vinicius. Normal că e grav. Pe Manea l-am luat din tribună şi l-am pus fundaş central. A jucat excelent”, a spus Petrescu la LookSport+.

El a subliniat diferenţa de buget dintre Young Boys şi CFR Cluj, adăugând că totuşi nu s-ar fi plâns dacă ar fi avut jucătorii apţi. “Nu vedeţi cine suntem noi şi cine sunt alţii? Campioana Elveţiei are nu ştiu ce buget. Avem băieţi care se sacrifică foarte mult şi rezultatul este foarte bun dacă nu conduceam. Când am zis şi că ŢSKA Sofia e echipă foarte bună s-a spus că Dan Petrescu nu înţelege fotbalul. Cum a făcut atunci egal la Roma? Dacă-i aveam pe Cestor, pe Vinicius, pe Bordeianu nu aveam de ce să mă plâng. Acum sunt puţin speriat. Trebuie să inventez nişte fundaşi centrali care nu au fost aduşi când am cerut eu. Atunci ne merităm soarta. Eu cer ce vreau şi ce cred că e bine. Eu doar antrenez. Dacă nu mi se aduc jucători eu nu pot să joc fundaşi centrali. În apărare e deranj mare”, a precizat tehnicianul.

Petrescu a mai spus, la Digi Sport, că şi dacă i s-ar aduce jucători noi, aceştia nu mai pot fi trecuţi pe lista UEFA: “Indiferent pe cine luăm mâine, pe Maradona şi pe Pele, nu avem cum să-i punem pe lista UEFA”.

Formaţia CFR Cluj a remizat, joi seară, pe teren propriu, scor 1-1, cu echipa Young Boys Berna, în a doua etapă a grupei A a Ligii Europa. Cealaltă partidă din grupă, AS Roma – ŢSKA Sofia, s-a încheiat tot la egalitate, scor 0-0, astfel că CFR Cluj este în continuare lider în clasament.

La Cluj-Napoca, au marcat Rondon ’62 pentru gazde şi Fassnacht ’69 pentru oaspeţi.

Citește și:

VIDEO Europa League: CFR Cluj obține un punct și rămâne lider în Grupa A (1-1 vs Young Boys Berna)