Contractul lui Pep Guardiola cu Manchester City expiră la finalul sezonului în curs, iar ibericul nu a dat niciun semn în legătură cu vreo prelungire a înțelegerii. Startul de sezon din Premier League este unul foarte slab pentru pretențiile grupării de pe Etihad, iar conducătorii britanicilor au deja o listă scurtă a posibililor înlocuitori ai lui Guardiola.

HotNews.roFoto: Hotnews

City se află în prezent pe locul 13 în Premier League, cu o zestre de 8 puncte din primele cinci runde (o înfrângere și două remize deja), iar startul de stagiune nu are cum să fie pe placul conducerii.

Guardiola nu oferă niciun răspuns în legătură cu o eventuală prelungire a înțelegii, iar oficialii cetățenilor se gândesc că ibericul ar intenționa să plece în vară de pe Etihad.

În aceste condiții, conducătorii fostei campioane a Angliei au început deja să caute înlocuitori pentru Pep, iar lista scurtă conține două nume, după cum informează presa britanică.

Este vorba despre Julian Nagelsmann (tehnicianul în vârstă de 33 de ani al celor de la RB Leipzig) și despre Mauricio Pochettino (cel care a dus-o pe Tottenham până în finala Champions League în 2019).

Julian Nagelsmann a impresionat pe banca celor de la Leipzig, ducând echipa în sezonul trecut până în semifinala Ligii Campionilor. De asemenea, formația sa este în acest moment lider în Bundesliga, iar asta în pofida faptului că Timo Werner (vedeta echipei) a plecat la Chelsea în actuala stagiune. Are o înțelege valabilă până în 2023 cu gruparea germană.

Ce echipe a pregătit până acum Guardiola:

Barcelona (2008-2012)

Bayern Munchen (2013-2016)

Manchester City (2016-prezent).

În afară de mandatul de pe Camp Nou (acolo unde a bifat două Champions League), Pep nu a reușit să mai cucerească Liga la vreo formație.

Alături de cetățeni, Guardiola și-a îmbogățit CV-ul cu 8 trofee: două titluri în Premier League, Cupa Angliei, 3 Cupe ale Ligii și două Supercupe.