​Sky Sport susţine că FIFA ar susţine un proiect European Premier League, o competiţie care să reunească 16-18 mari cuburi europene, cu premii totale de peste cinci miliarde de euro. Un astfel de proiect ar putea pune capăt Ligii Campionilor, organizată de UEFA.

Foto:

Potrivit sursei citate, Liverpool şi Manchester United ar fi printre iniţiatoarele proiectului, la care s-ar putea alătura din Anglia Manchester City, Arsenal Londra, Chelsea sau Tottenham, pentru cele cinci locuri rezervate insularilor. Alte cluburi din Spania, Italia, Germania şi Franţa şi-ar fi arătat interesul pentru această competiţie şi pentru a deveni membri fondatori, potrivit News.ro.

Competiţia ar urma să se desfăşoare în sistem de grupe cu meciuri tur-retur, în timpul sezonului fotbalistic european. Formaţiile clasate cel mai bine ar urma să dispute o fază finală, eliminatorie, care să stabilească echipa campioană.

Fiecare club fondator ar urma să primească premii de ordinul sutelor de milioane de euro.

O mare parte a finanţării, aproape patru miliarde de euro, ar urma să vină de la banca americană JP Morgan, dar şi alte bănci ar putea fi atrase în cel mai important proiect din fotbalul mondial în ultimele decenii.

Iniţiatorii ar dori ca prima ediţie a noii competiţii să înceapă în 2022.

Sursa citată precizează că acest proiect nu ar fi susţinut de UEFA deoarece ar duce la dispariţia Ligii Campionilor.