​La 75 de ani, Mircea Lucescu a ales o nouă provocare în cariera de antrenor: a ajuns la Dinamo Kiev, marea rivală a lui Șahtior, grupare unde a avut atâtea bucurii. Decizia de a ajunge din nou în Ucraina nu a fost deloc una ușoară, însă Răzvan Lucescu precizează că a fost una necesară: "Tata simțea că se duce, nu mai era el. Stând acasă se pierdea ca om".

Mircea LucescuFoto: fcdynamo.kiev.ua

Decizia lui Mircea Lucescu de a o prelua pe Dinamo Kiev i-a luat prin surprindere pe mulți, cunoscut fiind trecutul său glorios de la Șahtior (a avut 12 ani cu multe trofee cucerite).

Răzvan Lucescu a explicat într-un interviu pentru gsp.ro ce a stat în spatele preluării celor de la Dinamo.

"Tata simțea că se duce, se pierdea ca om"

"Am vorbit cu el când a plecat la Kiev. Mi-a cerut și mie părerea. Eu n-am stat niciodată să-mi calculez pașii. Pe când el știe foarte bine de ce face un lucru.

Știe că după aceea mai are două mutări de făcut. Mie îmi place să trăiesc experiența și niciodată n-am regretat decizia pe care am luat-o, fie că a fost bună, fie rea. De ce s-a întors tata în fotbal, în antrenorat?

Tata simțea că se duce. Stând acasă se pierdea ca om. Nu mai era el, cădea și avea nevoie să se întoarcă pe teren. Avea nevoie de o provocare. N-a fost deloc ușoară alegerea lui... A mai avut oferte, dar aici era un cub de anvergură, o șansă foarte tare, iar asta l-a încărcat și motivat. Acum îl vedeți că e schimbat, e întinerit" - Răzvan Lucescu pentru gsp.ro.

După șase etape disputate în campionat, Dinamo Kiev se află pe primul loc în Ucraina, cu 14 puncte. Podiumul este completat de Vorskla Poltava (tot 14 puncte) și de Șahtior Donețk (12).

În Champions League, Mircea Lucescu va debuta în noul sezon contra celor de la Juventus Torino. Confruntarea va avea loc marți, 20 octombrie, de la ora 19:55.