​Veteranul suedez Zlatan Ibrahimovic a înscris cele două goluri graţie cărora AC Milan a câştigat cu 2-1 derby-ul cu Inter Milano, sâmbătă, în etapa a 4-a a campionatului de fotbal al Italiei, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Inter, echipa gazdă, a avut mai multe ocazii în acest meci, în care portarul român Ciprian Tătăruşanu a fost rezervă la învingători. Ibrahimovic a ratat un penalty în minutul 12, însă a marcat la acea fază după ce portarul Samir Handanovic a respins. Patru minute mai târziu, atacantul a punctat din nou. Romelu Lukaku, golgheterul lui Inter, a înscris în min. 28.

Milan nu o mai învinsese pe marea sa rivală din 2016.

Milan este lider după acest rezultat, cu 12 puncte, maximum posibil după patru etape. Inter se află doar pe locul 6, cu 7 puncte.

Etapa a mai adus două rezultate remarcabile. În primul meci, Napoli a surclasat-o cu 4-1 acasă pe Atalanta, pe care a condus-o cu 4-0 la pauză. Napoli a obţinut acest succes la câteva zile după ce a pierdut cu 0-3, la "masa verde", partida cu Juventus. Echipa din sudul Italiei a fost sancţionată fiindcă ce nu s-a prezentat la Torino, pe 4 octombrie, după ce doi jucători ai săi au fost testaţi pozitiv pentru noul coronavirus.

Sampdoria a învins-o cu 3-0 pe teren propriu pe Lazio, care nu a contat pe Ştefan Radu.

  • Rezultatele înregistrate sâmbătă:

Inter vs AC Milan 1-2

Au marcat: Lukaku (28), respectiv Ibrahimovic (12, 16)

Napoli vs Atalanta 4-1

Au marcat: Lozano (23, 27), Politano (30), Osimhen (43), respectiv Lammers (69)

Sampdoria vs Lazio 3-0

Au marcat: Quagliarella (32), Augello (41), Damsgaard (74)

Sâmbătă mai are loc întâlnirea Crotone vs Juventus.

Milan este la 3 puncte de a doua clasată, Atalanta, şi la 4 puncte de Napoli, ce a fost sancţionată şi cu retragerea unui punct pentru neprezentarea la meciul cu Juve.