​Căpitanul selecţionatei de fotbal a Argentinei, starul Lionel Messi, a opinat că inegalitatea socială este una dintre cele mai mari probleme ale societăţii şi este esenţial ca persoanele defavorizate să aibă acces la apă, electricitate şi alimente în timpul pandemiei de coronavirus, notează EFE citată de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Într-un interviu acordat revistei La Garganta Poderosa, Messi a spus: ''Sunt extrem de mândru când văd implicarea unor persoane care îi ajută pe cei defavorizaţi în timpuri atât de complicate precum cele pe care le trăim. Cupele care se oferă în acest an ar trebui date tuturor celor care dau o mână de ajutor''.

Starul argentinian a adăugat că ''inegalitatea este una din marile probleme ale societăţii noastre şi trebuie să luptăm pentru a corecta acest lucru cât mai repede''.

Prin fundaţia sa, Lionel Messi a făcut donaţii importante către spitale şi organismele care luptă contra noului coronavirus: ''Este esenţial, pentru cei care au cea mai mare nevoie, să fie menţinute toate serviciile de bază în situaţii precum această pandemie: apa, electricitatea şi alimentele de primă necesitate''.

Câştigător a şase Baloane de Aur, Messi şi-a reamintit primii săi paşi ca fotbalist şi copil fiind nu şi-a putut imagina că va avea o asemenea carieră, iar în prezent este mai puţin obsedat de gol şi dă totul pentru echipă.