​Federaţia Română de Fotbal (FRF) a anunţat, vineri, că prima reprezentativă va disputa un meci amical cu Belarus, în data de 11 noiembrie, pe teren propriu.

HotNews.roFoto: Hotnews

“Pentru respectarea cerinţelor UEFA privind numărul de partide al unei echipe reprezentative per an calendaristic şi respectarea calendarului fixat de forul continental pentru început de noiembrie, FRF a perfectat un meci amical pentru prima reprezentativă. Echipa naţională pregătită de Mirel Rădoi va juca, astfel, o partidă de pregătire pe data de 11 noiembrie 2020, împotriva primei reprezentative a Belarusului, pe teren propriu. Ora disputării şi stadionul urmează a fi stabilite şi comunicate ulterior”, se arată pe site-ul FRF.

România va disputa în 11 noiembrie acasă această partidă amicală, apoi la 15 noiembrie va întâlni Norvegia în Liga Naţiunilor (Arena Naţională – Bucureşti), iar apoi, la 18 noiembrie, va juca împotriva Irlandei de Nord, la Belfast, în aceeaşi competiţie.

În aceeaşi săptămână, la 17 noiembrie, România U21 va întâlni Danemarca pe stadionul Ilie Oană din Ploieşti, meci decisiv pentru calificarea la EURO U21 de anul viitor.

Belarus ocupa la final de septembrie locul 87 în clasamentul FIFA (ultima actualizare). A pierdut semifinala play-off-ului pentru EURO 2020 în Georgia, 0-1. În Liga Naţiunilor, în această toamnă, a jucat cu Albania (0-2 acasă), Kazakhstan (2-1 în deplasare), Lituania (2-2 în deplasare) şi din nou Kazakhstan (2-0 acasă).

Tricolorii au întâlnit de patru ori până acum Belarus, reuşind două victorii şi două remize, informează News.ro.