​Mirel Rădoi a vorbit cu presa înaintea meciului cu Austria, iar selecționerul a adus în discuție și analiza parametrilor fiecărui tricolor realizate de InStat. Astfel s-a putut afla care au fost cei mai slabi jucători ai naționalei la meciul dezastruos cu Norvegia (0-4).

Ianis HagiFoto: Haraldur GUDJONSSON / AFP / Profimedia

Conform cifrelor de analiză realizate de InStat, cei mai slabi tricolori ai meciului cu Norvegia cu fost Alexandru Crețu și Ianis Hagi.

La polul opus s-a găsit Ciprian Tătărușanu, cel care a avut un Index de 303, cu toate că a primit patru goluri. Portarul naționalei a fost urmat de Răzvan Marin (265), Nicușor Bancu (241) și Alexandru Mitriță (239).

Dacă facem referire la titulari, cel mai mic Index l-a avut Alexandru Crețu (211), acesta fiind urmat de Ianis Hagi (216).

Timp de 64 de minute cât a fost pe teren, Ianis Hagi nu a trimis niciun șut pe spațiul porții. Apoi, din 36 de pase încercate, 27 au fost reușite (75%), a câștigat doar 5 dueluri din cele 20 avute (25%), a bifat o deposedare dintr-un total de trei încercate și nu a reușit niciun dribling, informează Digisport.

Ce a spus Ianis Hagi la finalul partidei cu Norvegia

"Despre faptul că nu am avut ocazii trebuie să-l întrebați pe selecționer. Alergi 4-5 minute după minge și când ai mingea la picior nu mai poți să faci nimic, îți pierzi energia, suflul, poți doar să scoți un fault" - Ianis Hagi, după dezastrul de la Oslo.

Ce i-a răspuns selecționerul Rădoi

"Dacă jucătorii au declaraţiile astea, trebuie să le şi probeze de ce. Şi mai departe chiar aş merge vizavi de raportul pe care l-am primit după meci. În momentul în care avem undeva la 19-20 de mingi pierdute, e normal că nu mai putem să avem continuitate, pentru că mingea este una singură pe teren.

Dacă noi o pierdem, înseamnă că este la adversar. Iar dacă nu-ți place să o ții atunci când o ai, atunci e clar că trebuie să alergi după ea şi pot fi momente în care dacă nu faci ceea ce ai antrenat poţi să alergi şi mai mult după ea, nu doar 4-5 minute" - Mirel Rădoi, într-o conferinţă de presă.

România vs Austria din Liga Națiunilor va avea loc miercuri, de la ora 21:45, la Ploiești, urmând să fie în direct pe ProTV și LiveText pe HotNews.ro.

Clasament:

1 Norvegia 6 puncte (10-3)

2 Austria 6 (5-4)

3 România 4

4 Irlanda de Nord 1 (2-7)

Au mai rămas de disputat pentru tricolori:

România - Austria / 14 octombrie, ora 21:45

România - Norvegia / 15 noiembrie, ora 21:45

Irlanda de Nord - România / 18 noiembrie, ora 21:45.