​Fost selecționer al României, Anghel Iordănescu a vorbit deschis despre situația existentă la prima reprezentativă a tricolorilor. "Tata Puiu" a surprins atunci când a venit vorba de propria-i persoană și de Victor Pițurcă, despre ambii precizând că au fost "mizerabili" dintr-un anumit punct de vedere.

Foto:

Într-un interviu pentru gsp.ro, Iordănescu își reproșează cel mai mult relația cu presa din mandatele sale de selecționer al României. Mai mult, acesta se pune în aceeași oală cu Victor Pițurcă: "Ambii au fost mizerabili în relația cu presa", spune acesta.

"Toate calificările au fost obținute doar de doi antrenori. Ambii de la școala Steaua. Ambii, ca profil de fotbaliști, foarte ofensivi, dar care, ca selecționeri, au fost foarte criticați din cauza abordării defensive. Corect? Și ambii au fost mizerabili în relația cu presa!

N-am știut să comunicăm, n-am știut să întreținem relația cu presa. Când ești selecționer, e extrem de important să colaborezi bine cu presa atunci când construiești ceva la națională. Și evident că amândoi am fost huliți de presă, dar pe bună dreptate, pentru că n-am știut să o avem de partea noastră" - Anghel Iordănescu.

De ce îi critică pe Dan Petrescu și pe Cosmin Contra

"El e prietenul meu (n.r. Dan Petrescu) și îl admir pentru ce a făcut la CFR, dar am pentru el o întrebare. În afară că a câștigat 3 titluri, că a mers cu CFR în grupele europene, jos pălăria!, el cu ce a ajutat la creșterea jucătorilor români tineri pentru echipa națională? Apoi, Cosmin Contra!

Chiar cred că va ajunge un antrenor important, dar văd că produce o adevărată invazie de spanioli și de alți jucători, toate națiile posibile. Cu ce contribuie azi Contra la echipa națională? OK, va intra Dinamo în play-off, poate va merge în Europa League, dar ajuți în acest mod echipa națională?", a concluzionat Anghel Iordănescu.

Naționala României a ratat prezența la Euro 2020 după ce a fost învinsă în semifinalele barajului de calificare de Islanda (2-1), iar în Liga Națiunilor a fost zdrobită în deplasare de Norvegia, scor 4-0.