​Forul naţional de gimnastică din Germania a anunţat, luni, că nu va participa la Campionatele Europene ritmice şi artistice din acest an, în urma unei decizii luată împreună cu sportivii, antrenorii şi medicii, potrivit News.ro.

Campionatele Europene de gimnastica ritmicaFoto: europeangymnastics.com

”Astăzi am decis de comun acord să nu participăm la Campionatele Europene pentru seniori şi juniori de gimnastică ritmică de la Kiev (Ucraina) şi la Campionatele Europene pentru gimnastică artistică de la Mersin (Turcia)”, a anunţat directorul sportiv al forului naţional (DTB), Wolfgang Willam.

Gimnaştii germani s-au împăcat cu decizia, la luarea căreia au participat.

”Nu mergem la Mersin. Federaţia, împreună cu sportivii, antrenorii şi medicii, a decis să nu luăm parte la Campionatul European 2020. Este păcat, dar cu siguranţă o decizie corectă în aceste vremuri dificile. Vă rog aveţi grijă cu toţii şi rămâneţi sănătoşi!”, a fost mesajul multiplului campion Marcel Nguyen.

Forul european de gimnastică (UEG) anunţa, în 5 octombrie, că ediţia din 2020 a Campionatelor Europene artistice va avea loc aşa cum a fost stabilit, în luna decembrie, însă gazda competiţiilor a fost schimbată la Mersin (Turcia).

Campionatele Europene de gimnastică artistică, amânate şi ele din luna mai, erau programate la Baku, la aceleaşi date, dar organizatorii au declinat responsabilitatea. Datele rămân neschimbate, adică între 9-13 decembrie cele masculine, respectiv între 17-20 decembrie cele feminine.

Campionatele Europene de gimnastică ritmică vor avea loc aşa cum a fost stabilit la ultima decizie din iunie, între 26-29 noiembrie (Kiev).