​România a pierdut de-o manieră categorică meciul cu Norvegia din deplasare (4-0, în Liga Națiunilor), iar apele sunt tulburi la nivelul primei reprezentative. Mai mult, Cornel Dinu îi cere demisia selecționerului Mirel Rădoi nu atât pentru rezultatul în sine, ci pentru o declarație făcută la finalul meciului cu nordicii.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

La puțin timp după înfrângerea usturătoare cu Norvegia, Mirel Rădoi a precizat, printre altele, că se gândește cu teamă la meciul cu Austria, de miercuri, 14 octombrie: "La ce gânduri mă trec acum, mă gândesc doar la o limitare de scor. Să nu pățim cu Austria ce am pățit și cu Norvegia".

Fost internațional român, Cornel Dinu (72 de ani) îl critică puternic pe Rădoi pentru această declarație.

"Groaznic, nu se poate în istoria fotbalului să spui așa ceva. Au mai fost şi după Islanda câteva declaraţii. Se dovedeşte total inoportun în afirmații, chiar dacă probabil ceva fotbal mai ştie.

Nu poţi să spui vreodată că te gândești la limitarea scorului într-un meci cu Austria. Afară! Nu poţi să faci asemenea declaraţii. Înseamnă că nu ai nimic în comun cu postul în care te-ai aşezat (n.r. de selecționer). Nu poţi să zici dinainte aşa ceva" - Cornel Dinu, la Telekom Sport.

Clasament:

1 Norvegia 6 puncte (10-3)

2 Austria 6 (5-4)

3 România 4

4 Irlanda de Nord 1 (2-7)

Au mai rămas de disputat pentru tricolori:

România - Austria / 14 octombrie, ora 21:45

România - Norvegia / 15 noiembrie, ora 21:45

Irlanda de Nord - România / 18 noiembrie, ora 21:45.