Fostul selecţioner Gheorghe Hagi a criticat, după Norvegia - România, scor 4-0, lipsa unui proiect de construcţie a unei echipe naţionale, lăsând să se înţeleagă că vinovaţi de acest lucru sunt antrenorul Mirel Rădoi şi conducerea FRF.

Foto:

Ce a spus Gică Hagi după umilința cu Norvegia:

 • ​"Suntem într-o situaţie dificilă, nu trebuie să ne fie ruşine, nici să zicem că fotbalul românesc nu mai are nimic. Din contră, trebuie să analizăm momentul, trebuie să fim la fel de optimişti cum am fost înainte. Succesul se construieşte şi trebuie să ştii să-l construieşti, atfel o să fie şi mai rău, şi mai greu să ajungem iar unde am fost odată.
 • Trebuie să ştii să construieşti succesul. Asta înseamnă mentalitate, de aia succesul nu vine de azi pe mâine, îţi trebuie timp, îţi trebuie ani, trebuie selecţie, trebuie să ştii să o faci, sunt multe componente pe care să le aduci la acest cuvânt, succes. Cine poate, să fie optimist, cine nu poate şi nu e optimist, eu zic că ar fi bine să ne depărţim.
 • Când ai un mediu optimist, vin şi rezultatele, rezultatele îţi aduc încredere şi vine succesul cel mare. În momentul de faţă, ceea ce am văzut m-a speriat şi de aceea am vrut să intru doar să vă spun că eu în continuare sunt foarte optimist şi cred că putem să avem succesul care a fost înainte. Nu cred, sunt convins, am convingere, am credinţă şi am curaj.
 • Trei de C care la mine sunt foarte importanţi şi pe care noi trebuie să îi transmitem acestor copii. Ei trebui să aibă pe cineva în spatele lor care să îi conducă. Tot ce e în jurul lor, suporteri media, conducători, antrenori, toţi trebuie să fie superpozitivi şi ei doar să joace fotbal şi să aibă condiţii şi mediu ca să dea randamentul cel mai bun. O echipă naţională face rezultate atunci când ştii să construieşti un obiectiv puternic care are o mentalitate.
 • Şi asta vine în timp, cu tineri şi talent. Trebuie să ştii să o faci, trebuie să ştii să construieşti acest succes, el nu vine de azi pe mâine, de azi pe mâine veţi găsi un rezultat cum a fost acum o lună, când eraţi toţi optimişti. Eu nu ies decât în momentele grele, acum e un un moment dificil al fotbalului românesc şi am vrut să-mi dau cu părerea, care e plină de optimism în continuare. Dar, atenţie, trebuie să ştim să muncim ca să construim acel succes!
 • Trebuie să ştii ce obiectiv ai, unde vrei să ajungi. Văd că ne e frică să spunem că suntem buni, că putem să câştigăm. În această periaodă am avut şi foarte mulţi jucători foarte experimentaţi şi nu am câştiugat şi am folosit din când în când, sporadic, rar nişte tineri care au făcut foarte bine la U21. Atenţie, sporadic, din când în când, rar, făsă să fim convinşi de ei. Noi le transmitem această neîncredere pe care nu au cum să o ducă.
 • Ei sunt singurii care nu pot fi vinovaţi în acest moment, pentru că ei au avut succes mare, dar nu ei sunt de vină. Aceşti copii depind de ce le transmitem noi şi eu văd un negativism dus la extremă în momentul de faţă. În acest moment trebuie să fim foarte pozitivi, iar aceşti jucători să aibă în spatele lor oameni care să iasă în faţă şi să le dea curaj şi încredere.
 • Cum am zis eu, convingere, credinţă şi curaj. Altfel, nu mai avem nicio şansă. Eu am o încredere nebună că această generaţie poate să producă o echipă naţională puternică. Dar ca să-i faci pe aceşti jucători să joace bine, trebuie să construieşti acel mediu prielnic care lor să le dea un singur lucru, linişte să joace fotbal, plăcerea de a juca fotbal, iar restul să le ia cei mari, cei de sus, adică antrenori, conducere, suporteri, media. Cred că se poate face o echipă mai mare ca a noastră.", a declarat Hagi, la DigiSport, citat de News.ro.

El a criticat şi faptul că Mirel Rădoi a schimbat mulţi jucători de la meciul din Islanda la cel cu Norvegia, şapte titulari.

 • "Noi nu suntem Germania, Spania, Franţa ca să schimbăm jucătorii de la o zi la alta. Mă scuzaţi, cum ne schimbăm lenjeria interioară aşa ne schimbăm jucătorii. Aşa ceva nu am văzut. Spuneţi că nu avem jucători, că selecţia e mică, nu avem mulţi, dar schimbăm jucătorii de la o zi la alta, de la un moment la altul, după şase luni joacă altul, după doi ani, sunt alţii.
 • Luaţi formaţiile din ultimii patru ani şi vedeţi cum s-au schimbat jucătorii! Nu există coerenţă în idei, în proiect, în ce vrei să ajungi. Nu există! Ne schimbăm cum se schimbă vremea, de azi pe mâine. Şi atunci aceşti copii ce să facă? Se pun în carapace şi nu se bagă, nu au curaj.
 • Credeţi că ei nu ne văd pe noi cum ne comportăm, ce e în jurul lor? Ba da! Şi sunt ultimii de care trebuie să vorbim, jucătorii. Noi trebuie să construim o echipă mare, nu de azi pe mâine, ce s-a întâmplat în ultima lună, când s-a trecut de la extaz la agonie.
 • Acum două săptămâni eram Şi au uitat fotbalul în două săptămâni. Nu. Prea multe schimbări şi schimbările întotdeauna aduc neîncredere şi după aceea ajungem la confuzie. Şi mi-e să nu fi intrat în confuzie, să fim confuzi, să nu mai ştim ce facem. Trebuie să ai un proiect şi să-l prezinţi în faţa presei, în faţa României să spui ce faci.
 • Pe termen mediu şi lung, nu de azi pe mâine (n.r. - întrebat dacă se referă şi la selecţioner?) Nu contează, oricine... Într-un proiect, oamenii care lucrează pentru România trebuie să fie cei mai competitivi, oameni care să fie împreună, .
 • Trebuie să fie un proiect foarte mare cu un obiectiv foarte clar. Copiii noştri sunt foarte buni, dar ei trebuie să trăiască şi să se dezvolte într-un proiect câştigător, ca să devină cei mai buni. Nu există altă strategie pentru mine. Cine nu crede să nu mai vină la stadion, să nu mai fie lângă echipa naţională. Sunt pozitiv iar, nu pozitiv de coronavirus, sunt optimist, pentru că eu am încredere mare în ei. Unde muncesc, răspund, unde sunt eu, e bunăstare şi există succes. Unde am fost eu a fost bunăstare şi succes.
 • E mentalitatea de a încerca să devin cel mai bun, nu există altceva. Trebuie să o aspiri, trebuie să o trăieşti zi de zi, secundă de secundă. Cine poate să o ducă, atenţie! Cine se fereşte de acest lucru are o presiune mare. Presiunea e bună pentru că mie îmi creează adrenalină", a afirmat el.

Selecţionerul Mirel Rădoi a declarat, duminică, după înfrângerea suferită de România în faţa Norvegiei, scor 0-4, că rezultatul reprezintă o umilinţă.

Reprezentativa României a fost învinsă, duminică seară, scor 4-0 (2-0), pe stadionul Ullevaal din Oslo, de selecţionata Norvegiei, într-un meci din prima grupă a Ligii B din cadrul Ligii Naţiunilor.

Au marcat Haaland ’13, ’64, ’74 şi Sorloth ’39.

România va mai juca, miercuri, la Ploieşti, de la ora 21.45, cu Austria.