​Selecţionerul Mirel Rădoi a declarat, sâmbătă, că nu i se pare normal ca după trei meciuri la conducerea primei reprezentative să i se ceară demisia, potrivit News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"După trei partide mi se cere deja demisia, nu ştiu dacă e cea mai bună soluţie, mai ales că suntem pe primul loc în grupa de Liga Naţiunilor. Poate a fost o zi nefastă, pentru staf, pentru jucători, ştiu că toată naţia a dorit calificarea, dar nu s-a putut. Am senzaţia că uneori se aşteaptă un eşec sau semieşec pentru a ne lua de cineva", a declarat Rădoi.

El a vorbit şi despre meciul cu Islanda şi a spus că nu a văzut o problemă de atitudine la jucători: "Nu am văzut jucători lipsiţi de atitudine. Dacă aş sta să ascult fiecare părere şi să pun în practică, atunci nu aş mai implementa ideile mele, ci aş face doar ce zic alţii".

Rădoi a afirmat că va face schimbări în primul 11 pentru meciul cu Norvegia, subliniind că naţionala României trebuie să se bazeze pe forţa grupului.

"Se vede un progres clar la Norvegia, noi încercăm să schimbăm multe lucruri acum. Cred că va fi o partidă interesantă, ar fi foarte bine dacă nu am primi gol, dar forţa de atac a naţionalei Norvegiei este foarte mare. Vor fi schimbări în primul 11 din mai multe puncte de vedere, călătoria, oboseala fizică şi mentală, principiile noastre. Va trebui să discutăm chiar şi azi cu jucătorii, sunt încă afectaţi de pierderea calificării.

Cred că acum trebuie să vorbim de forţa grupului, pe asta trebuie să ne bazăm. Noi ştim ce avem de făcut, dacă vom încerca şi vom reuşi să reglăm din punct de vedere mental, atunci va fi bine. Ne gândim doar la victorie. Nu vom putea să ne apărăm la infinit, va trebui să stăm cât mai sus, ca să ţinem adversarul cât mai departe din partea noastră", a mai spus Rădoi.

Întrebat cum se simte Mario Camora după meciul cu Islanda, Rădoi a răspuns: "Pare ok, vom vedea în meciurile următoare. El este practic în aceeaşi situaţie în care era Nicuşor Bancu după meciul cu Austria."

Partida Norvegia vs România va avea loc duminică, de la ora 19.00, în prima grupă a Ligii B a Ligii Naţiunilor. În aceeaşi grupă va avea loc, duminică, şi confruntarea Irlanda de Nord vs Austria, de la ora 21.45.

După două etape, România este lider în grupă, cu patru puncte. Pe locul doi este Austria, cu trei puncte, la egalitate cu a treia clasată, Norvegia. Ultima poziţie este ocupată de Irlanda de Nord, care are un punct.