Mijlocaşul FC Botoşani, Alessio Carlone, a fost nevoit să-şi încheie cariera de fotbalist la doar 24 de ani din cauza unei probleme la inimă. Acesta suferă de ARVC, o boală rară care afectează ventriculul drept şi care dereglează ritmul de bătăi al inimii, transmite News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

“Pe 3 septembrie 2020 a sunat telefonul, un telefon care avea să-mi schimbe lumea complet. Mi-a căzut pământul de sub picioare şi am rămas fără cuvinte. Cea mai mare frică a mea a devenit realitate.

Doctorul mi-a spus că există o afecţiune cardiacă genetică, numită ARVC şi trebuie să-mi închei imediat cariera de fotbalist. Am avut multe provocări în viaţă, dar asta va fi fără îndoială cea mai mare a mea.

Cariera mea de jucător s-a terminat şi am avut un timp prea scurt, dar minunat. Fotbalul m-a făcut persoana adultă care sunt acum. Mi-a arătat locuri frumoase din lume. Prin urmare, aş dori să mulţumesc tuturor celor care au luat parte la ea", a declarat Carlone, conform site-ului oficial al FC Botoşani.

El a mulţumit medicilor care i-au descoperit afecţiunea. "În primul rând vreau să le mulţumesc medicilor pentru că au descoperit asta şi pentru munca lor grozavă. Familia, prietenii şi iubita mea care mi-au oferit sprijin necondiţionat. Colegii mei (foşti) de echipă, de la care am învăţat multe.

Prieteni grozavi pe care i-am întâlnit. Şi nu în ultimul rând vreau să mulţumesc tuturor antrenorilor pe care i-am avut. În mod special doresc să mulţumesc KRC Genk, FC Den Bosch, Patro Eisden Maasmechelen, FC Politehnica Iaşi şi Fotbal Club Botoşani”, a mai spus Carlone.