AC Milan s-a calificat dramatic în grupele Europa League, după ce a învins formaţia portugheză Rio Ave cu scorul de 9-8, la loviturile de departajare, joi seara, în play-off-ul competiţiei, scorul fiind egal la finalul celor 90 de minute, 1-1, şi după prelungiri, 2-2, informează Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Belgianul Alexis Saelemaekers (51) a deschis scorul pentru rossoneri, la care portarul Ciprian Tătăruşanu a fost rezervă, dar lusitanii au egalat prin Francisco Geraldes (72). Gelson a adus gazdele în avantaj chiar în debutul prelungirilor (91), dar turcul Hakan Calhanoglu a salvat-o pe Milan de la eliminare, marcând din penalty în ultimele secunde ale prelungirilor (120+2). Aici poți vedea reușitele.

La loviturile de departajare portughezii au avut mai multe şanse de a obţine victoria, dar nu au reuşit să le fructifice. Colombo a ratat de la Milan, dar Nelson Monte l-a imitat, Donnarumma a ratat şi el, dar nici omologul său de la Rio Ave, polonezul Kieszek nu a reuşit să transforme, Bennacer a ratat la a doua sa execuţie, dar l-a imitat şi Geraldes. Danezul Kjaer a înscris, iar Santos a ratat, astfel că Milan s-a calificat în grupe.

Vezi aici loviturile de departajare: