Serie A a pierdut venituri de peste 500 milioane euro din cauza pandemiei de coronavirus, a anunţat directorul executiv al primei ligi italiene de fotbal, Luigi De Siervo, la televiziunea publică, conform Reuters.

Foto:

În lupta contra infectării cu Covid-19, guvernul italian a respins propunerea de a permite accesul mai multor spectatori la evenimentele sportive, inclusiv creşterea actualei limite de la 1.000 spectatori la meciurile din Serie A la un sfert din capacitatea stadioanelor.

De Siervo a precizat că din cauza reducerii încasărilor din vânzarea biletelor şi diminuarea contractelor de sponsorizare, ca urmare a situaţiei economice dificile, Serie A se confruntă cu pierderea unor venituri de peste 500 milioane euro: ''Întregul sistem este în pragul colapsului''. Oficialul italian a făcut un apel la guvern pentru a permite creşterea graduală a numărului fanilor în tribune.

Reţeta din vânzarea biletelor atinge 11% din veniturile totale ale cluburilor din Serie A, cifrate la 2,5 miliarde euro pe an, aportul principal fiind adus de drepturile de televizare.

Sumele provenite din drepturile de televizare vor avea însă de asemenea de suferit, deoarece reţelele de televiziune din întreaga lume au venituri diminuate din reclame şi vor reduce înţelegerile privind aceste drepturi.

Pentru a diminua impactul pandemiei asupra cluburilor, Seria A plănuieşte să vândă un pachet minoritar de acţiuni al unei noi companii, care va negocia drepturile de televiziune pe următorii zece ani. Două grupuri private rivale, conduse de CVC Capital şi Bain Capital, luptă pentru a cumpăra un procent de 10% din acţiunile noii companii, informează Agerpres.