Atacantul echipei PSG Angel Di Maria a fost suspendat patru meciuri de Comisia de disciplină a LFP, după ce a scuipat în direcţia fundaşului Alvaro Gonzalez, la derbiul campionatului francez, informează lefigaro.fr.

HotNews.roFoto: Hotnews

Comisia a anunţat că investighează în continuare acuzaţiile de rasism formulate de Neymar la adresa lui Gonzalez, o decizie fiind aşteptată la 30 septembrie.

Olympique Marseille a învins, la 13 septembrie, în deplasare, cu scorul de 1-0 (1-0), campioana Franţei, PSG, într-un meci din etapa a III-a a Ligue 1.

Golul a fost marcat de Florian Thauvin, în minutul 31.

După o încăierare generală produsă în finalul meciului, Kurzawa şi Paredes (PSG), respectiv Amavi şi Benedetto au fost eliminaţi, în minutul 90+7. Neymar a văzut şi el cartonaşul roşu, în minutul 90+9, după ce arbitrul a consultat VAR. Brazilianul l-a aplaudat apoi ironic pe centralul Jerome Brisard, care a acordat alte 12 cartonaşe galbene.

Di Maria a scăpat de eliminare, dar a fost depistat că a scuipat după înregistrările video.

După derbi, atacantul brazilian al echipei PSG, Neymar, l-a acuzat pe fundaşul spaniol al echipei Olympique Marseille, Alvaro Gonzalez, de rasism.

Comisia de disciplină a ligii franceze de fotbal profesionist l-a suspendat, la 16 septembrie, şase jocuri pe mijlocaşul Layvin Kurzawa de la PSG, după incidentele din finalul partidei cu Olympique Marseille.

Jordan Amavi (Marseille) a fost suspendat trei meciuri, Neymar (PSG) a primit două partide plus una cu suspendare, Leandro Paredes (PSG) a "luat" două etape de suspendare, iar Dario Benedetto (Marseille), una.

Cazul lui Di Maria a fost amânat o săptămână, informează News.ro.