Tehnicianul echipei CFR Cluj, Dan Petrescu, a declarat, miercuri, că elevii săi trebuie să facă “un meci perfect” cu formaţia suedeză Djurgarden, în preliminariile Europa League. Petrescu este de părere că adversarii sunt favoriţi, ei având avantajul terenului propriu şi a faptului că acesta este sintetic, potrivit News.ro.

Dan Petrescu, cu masca pe fataFoto: Nicu Cherciu

“Sorţii n-au fost buni pentru noi, împotriva campioanei Suediei era cel mai greu meci. Şi în deplasare, pe teren sintetic. Trebuie să ne adaptăm şi nu este uşor să te adaptezi într-o zi şi să reuşeşti să joci mai bine decât campioana Suediei. Va fi de luptă, un meci în care vor juca ofensiv.

E o echipă foarte bună, greu să piardă un meci de fotbal. Chiar dacă e 50-50 la sută, terenul propriu şi faptul că e sintetic fac ca ei să fie favoriţi. Cred că sunt foarte mulţi jucători periculoşi la adversari, mai ales cei de atac. Per total, o echipă disciplinată, care ştie ce vrea. Nu va fi uşor, împotriva echipelor scandinave mereu am avut probleme şi preferam o echipă mai latină sau anglo-saxonă, cu un fotbal mai combinativ. Şi pentru ei e meciul cel mai important. Trebuie să facem un meci perfect”, a spus Dan Petrescu.

În ceea ce îl priveşte pe Ciprian Deac, tehnicianul a spus că încă nu ştie dacă va fi “bine” la partida de joi: “Deac se antrenează, dar rămâne de văzut dacă va fi bine la meciul de mâine. Are experienţă şi calitate, dar nu ştiu dacă va fi de ajuns”.

Meciul Djurgarden - CFR Cluj, programat, joi, de la ora 20.00, în turul trei preliminar al Europa League.