​LPF a precizat, marţi, într-un comunicat, că încearcă să ofere "sprijin FCSB, în vederea depăşirii cu bine atât a meciului de calificare din Europa League, cât şi a acestor situaţii dificile din viaţa clubului", după ce s-au înregistrat alte cinci cazuri de infectare cu noul coronavirus în lotul bucureştenilor, transmite News.ro.

FCSB, siglaFoto: fcsb.ro

"Liga Profesionistă de Fotbal, în urma informaţiilor primite de la FC FCSB, în cursul acestei zile, este în măsură să facă următoarele precizări:

- unul dintre fotbaliştii din lotul FCSB, prezentând simptome specifice infectării cu virusul Sars-CoV-2, a efectuat luni, 21 septembrie, un test care a ieşit pozitiv.

De asemenea, în urma testărilor efectuate azi în vederea depistării infecţiei cu Sarscov 2, alţi patru jucători au primit rezultate pozitive, ca, de altfel, şi şase membri ai staff-ului tehnic.

Liga Profesionistă de Fotbal incearcă, în aceste ore de pînă la partida cu Slovan Liberec, de joi, 24 septembrie, tot ceea ce depinde de ea, pentru a oferi un sprijin FCSB, în vederea depăşirii cu bine atât a meciului de calificare din Europa League, cât şi a acestor situaţii dificile din viaţa clubului", se arată în comunicatul LPF.

Alexandru Buziuc (26 de ani) a fost testat pozitiv cu coronavirus, apoi pe listă s-au adăugat Florinel Coman (22 de ani), Olimpiu Moruţan (21 de ani), Valentin Creţu (31 de ani) şi Marius Briceag (28 de ani).

Săptămâna trecută au fost testaţi pozitiv Andrei Vlad, Sergiu Buş, Andrei Pandele, Ovidiu Popescu, Ionuţ Vînă, Florin Tănase, Iulian Cristea, Darius Olaru şi Andrei Miron.

Din rândul oficialilor au contractat virusul Anton Petrea (antrenor principal), Thomas Neubert (preparator fizic), Horea Codorean (preparator fizic), Sorin Cristof (kinetoterapeut), Bogdan Stoica (analist video), Marius Ianuli (team manager), Mihai Stoica (director sportiv), Ovidiu Kurti (kinoterapeut) şi Marius Popa (antrenor de portari).

FCSB vs Slovan Liberec va avea loc joi, de la ora 20:30, pe Arena Națională din București.

Dacă va trece de formația din Cehia, gruparea bucureșteană se va duela în play-off-ul Europa League cu învingătoarea confruntării dintreAPOEL Nicosia (Cipru) vs NK Zrinjski Mostar (Bosnia și Herțegovina)

Datele importante din Europa League

24 septembrie / Turul 3 (un singur meci)

1 octombrie / play-off.