​Ladislau Boloni nu mai este antrenorul celor de la KAA Gent, acesta fiind demis după doar 25 de zile de la numirea în funcția de principal, anunță presa belgiană.

HotNews.roFoto: Hotnews

Conform jurnaliștilor belgieni, decizia a fost luată după o întâlnire între conducerea grupării și jucătorii acesteia.

Tehnicianul român a fost anunțat oficial pe 20 august, atunci când a semnat un contract valabil pentru următoarele două sezoane.

Practic, Boloni a fost antrenorul celor de la KAA Gent doar trei meciuri: două înfrângeri și o victorie.

Despărțirea de Gent se produce cu doar o zi înainte de meciul cu Rapid Viena din preliminariile Ligii Campionilor la fotbal.

Ce spune președintele clubului: Aducerea lui Boloni, o eroare

''Rezultatele ultimelor meciuri, în special la Eupen, au fost decisive. Trebuie să ţinem cont de vocea suporterilor şi a grupului de jucători. După ce am pus toate acestea împreună, am considerat că este mai bine să ne despărţim de Laszlo Boloni. A fost o eroare de selecţie (aducerea sa).

Eu şi Michel Louwagie ne asumăm responsabilitatea. Am vrut să avansăm rapid. Nu vreau să dau vina pe antrenor pentru că a făcut tot posibilul pentru a obţine rezultatele. Cred însă că a fost bine să acţionăm direct deoarece nu se înţelegea cu grupul de jucători. Cred că a fost bine să nu lăsăm acest lucru să se agraveze" - Ivan De Witte, citat de Le Soir.

Gent este a treia grupare din Belgia pe care Ladislau Boloni a pregătit-o, după Standard Liege și Royal Antwerp.

De-a lungul carierei, fostul selecționer al României a mai pregătit pe Nancy, Sporting Lisabona, Rennes, AS Monaco, Al-Jazira, Al-Wahda, Lens, PAOK Salonic, Al-Khor și Al-Ittihad.