Dan Petrescu laudă evoluția tricolorilor din "dubla" cu Irlanda de Nord și Austria din Liga Națiunilor, dar îndeamnă, în același timp, la prudență, sfătuindu-i pe jucătorii primei reprezentative să rămână cu picioarele pe pământ. "Au început să cânte după ce au câștigat un meci amical cu Austria".

Dan Petrescu, cu masca pe fataFoto: Nicu Cherciu

Despre ultimele două meciuri ale României

"Au fost două meciuri bune, două meciuri cu echipe... nu știu, eu nu văd Austria echipă mai bună. Eu dacă zic că Sevilla, Lazio sau Rennes sunt mai bune decât CFR, mă face toată lumea praf prin presă. Când Rădoi a zis că Austria e mai bună decât România, toți specialiștii au fost de acord. De ce? Deci, ce să mai zic?" - Dan Petrescu.

Ce am câștigat?

"Echipa a arătat bine în ambele meciuri. Meritau 6 puncte, și cu Irlanda de Nord au jucat foarte bine, numai portarul lor și ghinionul (n.r - au făcut să nu câștigăm), iar cu Austria, la fel, echipa a arătat un joc bun și merita victoria. Dar pentru mine sunt două jocuri amicale. Nu știu ce am câștigat. Pe mine m-a surprins felul în care s-au bucurat băieții după meci" - Dan Petrescu.

"Au început să cânte după ce au câștigat un meci amical cu Austria. Ar trebui să câștigăm cu Islanda și Bulgaria, să ne calificăm la Europene și după aia să ne bucurăm. Deocamdată n-am realizat nimic. Trebuie să fim cu picioarele pe pământ și să muncim mult mai mult decât am făcut-o până acum" - Dan Petrescu, într-o conferință de presă.

Clasamentul grupei din Liga Națiunilor:

1. România (4-3 golaveraj) 4 puncte

2. Austria (4-4) 3

3. Norvegia (6-3) 3

4. Irlanda de Nord (2-6) 1

Cum mai putem ajunge la Euro 2020

Partida tricolorilor contra Islandei se va disputa pe 8 octombrie, la Reykjavik, iar în cazul unui succes jucătorii lui Mirel Rădoi se vor duela pentru un loc la Euro 2020 cu învingătoarea duelului dintre Bulgaria și Ungaria.

Cum ar putea arăta grupa României la Euro 2020:

  • Grupa C (gazde: Amsterdam, Bucureşti):

1. Olanda

2. Ucraina

3. Austria

4. România / dacă va câștiga barajul din play-off-ul Ligii Națiunilor.