​Javier Tebas, președintele Ligii de fotbal din Spania - La Liga, a discutat cu presa despre mai multe subiecte importante din această perioadă. Nu a fost ocolită nici întrebarea care este pe buzele tuturor suporterilor iberici: când vor putea reveni pe stadioane?

Camp Nou la El ClasicoFoto: fcbarcelona.cat

Tebas a indicat că revenirea fanilor pe stadioane este condiţionată de posibilitatea de a fi vaccinaţi împotriva Covid-19. Oficialul s-a exprimat în acest sens după ce premierul spaniol Pedro Sanchez a declarat că speră că o parte a populaţiei va primi un vaccin în luna decembrie.

"Pentru a vedea fani pe stadioane aşa cum se întâmpla înainte, avem nevoie de un vaccin şi sperăm că asta se va întâmpla în ianuarie sau februarie.

Astăzi, prim-ministrul a spus că oamenii vor putea fi vaccinaţi începând din decembrie, acela va fi un moment cheie. Şi alte guverne anunţă un vaccin pentru aceeaşi perioadă, aşa că eu cred că va fi începutul sfârşitului pentru acest coşmar pentru lumea întreagă", a spus Tebas.

El afirmase în această vară că meciurile s-ar putea juca în prezenţa unui număr limitat de spectatori începând din luna septembrie, indiferent de progresul înregistrat de dezvoltarea unui vaccin.

Spania a înregistrat însă o recrudescenţă a numărului de cazuri de Covid-19, totalul acestora depăşind luni 500.000, astfel că autorităţile au renunţat la planurile de a redeschide stadioanele.

Noua ediţie din La Liga va începe vineri, 11 septembrie, cu meciul Granada - Athletic Bilbao.

UEFA a anunţat luni că Supercupa Europei, Bayern Munchen - Sevilla FC, se va juca pe 24 septembrie în prezenţa unui număr limitat de spectatori, la Budapesta. Bayern Munchen şi Sevilla FC vor avea câte 3.000 de bilete pentru suporteri la acest meci.

Stadionul Ferenc Puskas va fi plin la numai 30% din capacitate. În mod normal, arena poate primi 38.600 de spectatori, informează Agerpres.