​Fotbalistul brazilian Philippe Coutinho s-a despărţit de Bayern Munchen şi a revenit la FC Barcelona, echipa de la care a fost împrumutat, a anunţat miercuri clubul ce a reuşit în sezonul trecut tripla campionat-Cupa Germaniei-Champions League, potrivit Agerpres.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Bayern a plătit în august anul trecut 8,5 milioane de euro pentru împrumutul atacantului brazilian. Coutinho nu i-a convins pe bavarezi să activeze opţiunea de cumpărare de 120 de milioane de euro.

"Vrem să-i mulţumim foarte mult lui Philippe Coutinho. Cu creativitatea şi cu tehnica lui excelentă, a revigorat jocul nostru în acest sezon în care am reuşit tripla", a declarat miercuri preşedintele lui Bayern, Karl-Heinz Rummenigge, citat de DPA.

"Din păcate, nu a putut fi folosit mai mult din cauza accidentărilor şi a unei operaţii. Poate fi însă pe bună dreptate mândru pentru contribuţia sa la această triplă, mai ales la turneul final al Ligii Campionilor de la Lisabona", a spus unul din oficialii bavarezilor, Hasan Salihamidzic.

Brazilianul a jucat în 38 de meciuri oficiale pentru Bayern, izbutind 11 goluri şi nouă pase decisive. Două dintre aceste goluri au fost în victoria cu 8-2 împotriva Barcelonei, în sferturile de finală ale Champions League.