​Jurnaliștii de la Sport (apropiați de clubul catalan) vorbesc despre o primă ofertă pe care Manchester City o va face Barcelonei pentru a-l achiziționa pe Lionel Messi. În urmă cu doar câteva zile, argentinianul a precizat că-și dorește să plece de la gruparea de pe Camp Nou.

HotNews.roFoto: Hotnews

Conform Sport.es, cetățenii vor face o primă propunere conducerii catalane. Cu toate că oficialii Barcelonei au precizat că nu iau în considerare o cedare a lui Messi, va conta în cele din urmă doar dorința jucătorului de a pleca (sau nu) din Catalonia.

Astfel, oferta celor de la City conține o sumă de bani și trei jucători: este vorba despre 100 de milioane de euro, plus fotbaliștii Bernardo Silva, Gabriel Jesus și Eric Garcia.

Dacă Barcelona va accepta această ofertă, atunci Manchester City va reuși să se încadreze și în fair-play-ul financiar impus de UEFA.

Messi mai are contract cu Barcelona până în vara anului viitor, iar clauza de reziliere este în valoare de 700 de milioane de euro (greu de crezut că va putea cineva să o plătească în condițiile actuale ale pandemiei de coronavirus).

În vârstă de 33 de ani, Messi a scris istorie la FC Barcelona câștigând tot ce se putea câștiga la gruparea de pe Camp Nou (printre care și șase Baloane de Aur).