​CFR Cluj s-a aflat la un singur penalti distanță de calificarea în turul III preliminar al Champions League. La 4-4, Golofca a ratat o lovitură de la 11 metri pe care scria "calificare". Criticat de mulți pentru decizia de a-l nominaliza pe Golofca să execute al cincilea penalti, Dan Petrescu a făcut lumină după meci.

HotNews.roFoto: Hotnews

De ce a executat Golofca

"La loviturile de departajare, alegerile au fost simple, pentru că ceilalţi nu au vrut să bată. Toţi cei care au bătut, sunt cei care au vrut, ceilalţi nu au vrut. A trebuit să avem 10 jucători care să bată, iar Debeljuh avea cârcei şi a stat pe bancă. Asta e soarta mea de antrenor, nu am noroc la penaltiuri. Nu am câştigat niciun meci la penaltiuri ca antrenor şi cred că nici ca jucător", a declarat Dan Petrescu, antrenorul echipei CFR Cluj, la Digisport.

România a rămas fără reprezentantă în Champions League, după ce CFR Cluj a ratat incredibil calificarea în turul III preliminar. Echipa antrenată de Dan Petrescu a evoluat în superioritate numerică în fața lui Dinamo Zagreb încă din minutul 52, a ratat un penalti (prin Deac) și a reușit să împingă partida în prelungiri (2-2) cu un gol înscris de Debeljuh în minutul 90+3.

Ardelenii au fost la un singur penalti distanță de turul următor (Golofca a ratat la scorul de 4-4, la loviturile de departajare), iar Boli nu a rezistat sub presiune și a trimis peste poartă. După această înfrângere, CFR Clujîși va continua aventura europeană în turul III preliminar al Europa League.

Aici poți urmări toate golurile din meciul CFR vs Dinamo Zagreb.