România a rămas fără reprezentantă în Champions League, după ce CFR Cluj a ratat incredibil calificarea în turul III preliminar. Echipa antrenată de Dan Petrescu a evoluat în superioritate numerică în fața lui Dinamo Zagreb încă din minutul 52, a ratat un penalti (prin Deac) și a reușit să împingă partida în prelungiri (2-2) cu un gol înscris de Debeljuh în minutul 90+3. Ardelenii au fost la un singur penalti distanță de turul următor (Golofca a ratat la scorul de 4-4, la loviturile de departajare), iar Boli nu a rezistat sub presiune și a trimis peste poartă. După această înfrângere, CFR Cluj își va continua aventura europeană în turul III preliminar al Europa League.

Foto:
  • Au evoluat echipele:

CFR Cluj: Bălgrădean - Burcă (Susic '82), Vinicius, Boli, Camora - Bordeianu (Itu '113) - Chipciu (Rondon '46), Deac, Djokovic, Pereira (Golofca '68) - Debeljuh. Antrenor: Dan Petrescu

Dinamo Zagreb: Livakovic - Stojanovic, Théophile-Catherine, Dilaver, Leovac - Gojak, Ivanusec (Petkovic '68), Ademi, Orsic (Moharrami '107) - Majer (Kastrati '54), Gavranovic (Gvardiol '54). Antrenor: Zoran Mamic

Arbitrul partidei a fost portughezul Antonio Emanuel Carvalho Nobre. El a fost ajutat la cele două linii de Bruno Alves Jesus şi Nuno Pereira, iar rezervă a fost João Carlos Antunes Pereira Bento.

  • Declarații la finalul partidei:

"Am fost la mâna noastră, am jucat cu o echipă foarte bună, dar nu ne-am făcut de râs. Jucătorii nu sunt încă pregătiţi, Debeljuh nu ştiu cum a putut juca 120 de minute, copilul ăsta are doar două antrenamente, Chipciu s-a rupt la pauză, Omrani accidentat. Anul 2020 nu este bun pentru noi, nu am pierdut nici cu Sevilla, nici acum.

La loviturile de departajare, alegerile au fost simple, pentru că ceilalţi nu au vrut să bată. Toţi cei care au bătut, sunt cei care au vrut, ceilalţi nu au vrut. A trebuit să avem 10 jucători care să bată, iar Debeljuh avea cârcei şi a stat pe bancă. Asta e soarta mea de antrenor, nu am noroc la penaltiuri. Nu am câştigat niciun meci la penaltiuri ca antrenor şi cred că nici ca jucător", a declarat Dan Petrescu, antrenorul echipei CFR Cluj, la Digisport.

"Ne-am găsit puterea şi soluţia să conducem după ce am rămas în 10. Apoi am fost şocaţi când am fost egalaţi, dar la penaltiuri orice este posibil. Poate că noi am avut în această seară puţin mai mult noroc decât CFR Cluj", a declarat Zoran Mamic, antrenorul celor de la Dinamo Zagreb.

"Din păcate am ajuns la loteria penaltiurilor, dar până atunci am avut ocazia să facem mai mult. Trebuie să facem totul acum pentru calificare în grupele Europa League. Ei au jucat în 10 mult timp, dar noi nu am reuşit să marcăm. Nici nu am cuvinte după acest meci. Suntem toţi supăraţi", a declarat Mario Camora, căpitanul echipei CFR Cluj.

  • Cele mai importante momente ale partidei dintre CFR Cluj și Dinamo Zagreb:

Lovituri de departajare: Petkovic înscrie, Bălgrădean a atins mingea (0-1). Vinicius egalează (1-1). Leovac trimite în plasa laterală (1-2). Livakovic ajunge la minge, dar Djokovic marchează (2-2). Bălgrădean se grăbește, Ademi înscrie fără probleme (2-3). Rondon nu are nicio emoție (3-3). Execuție perfectă a lui Stojanovic (3-4). Susic trage sus și înscrie (4-4). Bălgrădean apără șutul lui Gojak (4-4)! Următorul penalti poate fi decisiv. Incredibil! Golofca trage slab, Livakovic apără (4-4). Dilaver execută cu mult calm... (4-5). Deac înscrie de această dată și o ține pe CFR în joc... (5-5). Gvardiol înscrie cu un șut foarte bine plasat, lângă bară (5-6). Boli trimite peste poartă, CFR ratează calificarea...

Finalul celor 120 de minute. Vom avea lovituri de departajare.

'120 Debeljuh trimite peste poartă cu o lovitură de cap. Loviturile de departajare sunt tot mai aproape (1 minut suplimentar).

'113 Itu intră în locul lui Bordeianu.

'110 Rondon trimite slab cu capul, portarul prinde, dar jocul era oprit oricum pentru fault în atac.

'104 Faze trase la indigo pentru oaspeți, care aproape au marcat din nou după o respingere în față a lui Bălgrădean.

'102 Ocazie pentru CFR! Rondon trimite puternic în fața porții, Dilaver este aproape de un autogol.

A început prima repriză a prelungirilor.

Vom avea prelungiri în Gruia! CFR Cluj și Dinamo Zagreb se află la egalitate, scor 2-2, după 90 de minute.

Dan Petrescu este foarte nervos la marginea terenului.

'90+3 Gol CFR Cluj! Rondon îi pasează perfect lui Debeljuh și acesta ridică mingea peste portarul Livakovic. CFR-ul egalează și rămâne în cărți pentru un loc în turul III preliminar.

De la margine sunt arătate patru minute suplimentare.

Ardelenii se grăbesc, sar peste faza de construcție și încearcă să trimită mingea peste apărarea oaspeților, însă fără succes.

'82 Susic intră în locul lui Burcă.

'78 Gol Dinamo Zagreb! Bălgrădean respinge în lateral șutul lui Ademi, Kastrati urmărește și trimite mingea în poarta goală... Portarul CFR-ului primește cartonaș galben pentru proteste (a cerut ofsaid).

'74 Stojanovic urcă nestingerit, ajunge într-o poziție foarte bună, dar Bălgrădean apără.

'69 Deac centrează perfect pentru Vinicius, însă lovitura de cap a acestuia se duce pe mijlocul porții și se oprește în brațele lui Livakovic.

'68 Surprinzător, Dan Petrescu îl înlocuiește pe Pereira cu Golofca. La oaspeți, Petkovic întră în locul lui Ivanusec.

'64 Gol CFR Cluj! Pereira trimite un șut puternic de la marginea careului, Livakovic încearcă să boxeze mingea, dar aceasta se oprește în plasă.

Dublă schimbare la Dinamo Zagreb: intră Kastrati și Gvardiol, ies Majer și Gavranovic.

'52 Penalti ratat de CFR Cluj! Deac execută foarte slab, pe jos, Livakovic este atent și respinge în față. Djokovic urmărește mingea, dar nici el nu îl poate învinge pe portar, care întinde perfect piciorul.

'50 Penalti pentru CFR! Debeljuh este faultat în careu de Theophile-Catherine. Fundașul croaților primește cartonaș roșu.

'47 Rondon, intrat în locul lui Chipciu, trage printre picioarele lui Theophile-Catherine, însă mingea trece pe lângă poartă.

Pauză în Gruia. Dinamo Zagreb conduce cu 1-0.

'42 Bălgrădean este din nou atent și evită un posibil autogol al lui Djokovic, care a deviat pe spate la un corner.

'39 Bălgrădean deviază în bară șutul periculos trimis de Orsic.

'37 Deac trage în zid din lovitură liberă, mingea sare la Burcă iar acesta îi pune probleme portarului cu un șut foarte bun cu exteriorul.

'26 Încă o ocazie imensă pentru CFR. Djokovic schimbă traiectoria balonului, însă Gavranovic respinge în ultimul moment din fața lui Boli.

'20 Prima ocazie importantă pentru ardeleni. Corner executat pe jos, Deac primește mingea într-o poziție foarte bună, însă trimite peste poartă.

'19 Ivanusec trage puternic, pe jos, de la marginea careului, mingea trece pe lângă poarta lui Bălgrădean.

'14 Gol Dinamo Zagreb! Bălgrădean respinge în față un șut, trei jucători ai oaspeților urmăresc balonul și Gojak înscrie fără probleme.

'9 Orsic avansează în flancul stâng, Burcă lasă mingea să treacă, însă adversarul trage pe lângă poartă.

A început partida. CFR a avut lovitura de start.​