CFR Cluj va înfrunta în turul II preliminar al Champions League pe Dinamo Zagreb, campioana Croației. Câștigătoarea din acest meci se va califica direct în turul următor, fără să existe un meci retur. Disputa va avea loc miercuri, 26 august, ora 21:00, și poate fi vizionată în direct pe Digisport și LookTV și Livescore pe HotNews.ro.

Dan Petrescu, cu masca pe fataFoto: Nicu Cherciu

Echipe probabile:

CFR Cluj: 34. Bălgrădean - 16. Susici, 55. Vinicius, 3. Burcă, 45. Camora - 27. Chipciu, 37. Bordeianu, 8. Djokovic - 10. Deac, 99. Rondon, 18. V. Costache. Antrenor: Dan Petrescu

Dinamo Zagreb: 40. Livakovic - 30. Stojanovic, 28. Théophile-Catherine, 66. Dilaver, 22. Leovac - 5. Ademi, 13. Gojak - 92. Kądzior, 10. Majer, 99. Oršici - 21. B. Petkovic. Antrenor: Zoran Mamic

Dinamo Zagreb, început excelent de sezon

Campioană anul trecut în Croația, la o diferență de 15 puncte de locul 2 (Lokomotiva Zagreb), Dinamo Zagreb a început în forță și noul sezon de campionat, reușind un golaveraj de 7-0 după primele două meciuri.

Echipa lui Zoran Mamic a reușit o victorie răsunătoare chiar în fața vicecampioanei și marei rivale din oraș, Lokomotiva Zagreb (6-0).

De asemenea, valoarea lotului este clar în favoarea croaților în ceea ce privește meciul din Champions League.

Valoarea echipei se ridică la peste 86 de milioane de euro, în timp ce valoarea lotului campioanei României este cotată la 23,7 milioane de euro.

Bruno Petkovic (atacant), Miroslav Orsic și Damian Kadzior (mijlocași) sunt principalii jucători ce pun în pericol defensiva adversarului.

Dan Petrescu: Dinamo are cel puțin 90% șanse de calificare

"Meciul ăsta vine mult prea repede pentru noi, n-am avut timp de nimic. Ce fac în 6 zile, a trebuit să fac într-o zi. Am văzut 4 meciuri de-ale lui Dinamo Zagreb. Fotbalul croat e cu 22 de ani în faţa noastră, Dinamo Zagreb are cel puţin 90% sanse să meargă mai departe.

Au de 100 de ori mai multe şanse ca noi să se califice. Vedem realitatea, ne uităm la statistici. Ce bani avem şi cu cât cumpărăm noi? În Croaţia cu cât se vând jucătorii? Noi nu avem bani, nimic, dar să-i rupem pe toţi. Eu sunt prost, eu exagerez. Eu sunt prostul proştilor în România!" - Dan Petrescu.

Chiar dacă a obținut o victorie chinuită cu Clinceni (1-2), echipa lui Dan Petrescu nu își pierde încrederea și poate face o figură frumoasă cu Dinamo Zagreb.

De asemenea, pentru formația din Gruia vor reveni 3 jucători de bază: Vinicius, Burcă și Pereira. Omrani, accidentat, nu va putea evolua.

CFR Cluj a trecut în turul I preliminar al Champions League de Floriana (Malta) cu scorul de 2-0. Golurile au fost marcate de Cestor și Golofca, după un meci care a fost mai echilibrat decât se anunța pe hârtie.

Câștigătoarea din această partidă se va califica în turul 3 preliminar al Champions League, iar echipa înfrântă va continua în turul 3 din Europa League.

La centrul partidei se va afla portughezul Antonio Emanuel Carvalho Nobre (31 de ani). El a mai arbitrat în preliminariile Europa League și în prima ligă portugheză.

Celelalte meciuri din turul 2 preliminar al Champions League:

PAOK – Besiktas

Alkmaar – Plzen

Lok. Zagreb – Rapid Viena

Tirana – Steaua Roșie Belgrad

Qarabg – S.Tiraspol

Dynamo Brest- Sarajevo

Ludogorets – Midtjylland

Celje – Molde

Legia – Omonia

Suduva – M. Tel Aviv

Celtic – Ferencvaros

Young Boys – Klaksvik.