​Mircea Lucescu a reușit să-și adjudece primul trofeu cu Dinamo Kiev, la doar o lună după ce a ajuns pe banca formației din capitala Ucrainei. Succesul a venit chiar în fața echipei la care a scris istorie timp de 12 ani și împreună cu care a câștigat nu mai puțin de 22 de trofee, printre care și Cupa UEFA (2009).

Mircea LucescuFoto: fcdynamo.kiev.ua

Dinamo Kiev a deschis scorul prin De Pena '20, pentru ca mai apoi să își dubleze avantajul prin Rodrigues '31.

Șahtior a redus din diferență prin fostul jucător al Bistriței, Moraes '37, și a stabilit scorul la pauză. Sol '83 a închis tabela (3-1) și a adus primul trofeu pentru Lucescu în postura de antrenor al lui Dinamo Kiev.

Înainte să ajungă la formația din Ucraina, după despărțirea de Șahtior, Lucescu a antrenat în Rusia, pe Zenit, pentru ca mai apoi să preia naționala de fotbal a Turciei, pe care a părăsit-o în februarie 2019.

Echipe de start:

Dinamo Kiev: Bushchan – Tymchyk, Syrota, Kediora, Karavaev – Sydorchuk – Rodrigues, Shaparenko , Buyalsky, De Pena – Supriaga. Antrenor: Mircea Lucescu

Șahtior Donetsk: Pyatov – Dodo, Kryvtsov, Bondar, Matviienko – Alan Patrick, Stepanenko – Tete, Antonio, Taison, Jr. Moraes. Antrenor: Luis Castro

Rezumatul extins al partidei:

*Apasă pe Watch on YouTube.