Fostul star al fotbalului brazilian Ronaldinho, reținut în Paraguay de mai bine de cinci luni pentru utilizarea de documente oficiale false, a fost eliberat, a anunțat luni judecătorul de caz, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

De asemenea, magistratul Gustavo Amarilla a ordonat eliberarea fratelui fostului jucător brazilian, Roberto de Assis Moreira. Cei doi bărbați au fost în detenție începând cu 6 martie în legătură cu acest caz.

Ronaldinho şi Roberto Assis au mers, la 4 martie, în Paraguay pentru promovarea unei cărţi.

Ei fac obiectul unei anchete judiciare, după ce au fost confiscate paşapoarte false din camera lor de hotel din Asuncion.

Potrivit comisarului Gilberto Fleitas, Ronadinho a primit aceste paşapoarte false de la agentul brazilian Wilmondes Sousa Lira, care a fost arestat.

Ronaldinho şi fratele său au "fost înşelaţi atunci când li s-au oferit documente paraguayene false", a mai spus comisarul.

"Informaţiile furnizate sunt foarte utile pentru demantelarea unei grupări criminale specializate în confecţionarea de acte false", a adăugat procurorul.

Fostul atacant, în vârstă de 40 de ani, a rămas fără paşaport la finalul anului 2018, după ce justiţia braziliană i l-a confiscat şi l-a amendat cu 2,5 milioane de dolari (2,25 de milioane de euro) pentru un proiect imobiliar ridicat într-o arie protejată. El nu a plătit amenda primită.

Ronaldinho, premiat cu Balonul de Aur în 2005, a jucat ultima dată la Fluminense, în 2015, dar s-a retras oficial în ianuarie 2018. Fost fotbalist la echipe ca PSG, FC Barcelona şi AC Milan, el a cucerit Cupa Mondială cu naţionala Braziliei, în 2002, informează News.ro.