​​Bayern Munchen este cu un pas mai aproape de câștigarea "urecheatei" cu numărul șase din istoria clubului, după ce s-a impus, scor 3-0, pe Estadio da Luz, împotriva formației Olympique Lyon. În finala Champions League, bavarezii se vor duela cu PSG.

HotNews.roFoto: Hotnews

Echipa lui Hansi Flick conducea deja cu 2-0 în minutul 33, după ce Serge Gnabry a reușit o "dublă". Coutinho (intrat pe teren în minutul 75, chiar în locul lui Gnabry) a trimis și el mingea în poartă în minutul 80, însă reușita nu a fost validată din cauza unei poziții de ofsaid. Robert Lewandowski, golgheterul competiției cu 15 reușite, a stabilit scorul final în minutul 88, după o centrare a lui Kimmich.

Au evoluat echipele:

Olympique Lyon: Lopes - Denayer, Marcelo, Marcal (Cherki '73) - Dubois (Tete '67), Caqueret, Bruno (Mendes '46), Aouar, Cornet - Depay (Dembele '58), Ekambi (Reine-Adelaide '67). Antrenor: Rudi Garcia

Bayern Munchen: Neuer - Kimmich, Boateng (Sule '46), Alaba, Davies - Thiago (Tolisso '82), Goretzka - Perisic (Coman '63), Muller, Gnabry (Coutinho '75) - Lewandowski. Antrenor: Hans-Dieter Flick

Bayern – sezon perfect de Champions League

Bayern este neînvinsă în această ediție de Champions League și are un parcurs excepțional până în finală. Bavarezii au câștigat grupa B cu maxim de puncte (18p) în fața unor echipe precum Tottenham (10p), Olympiakos (4p) și Steaua Roșie Belgrad (3p), iar în fazele eliminatorii a trecut „en-fanfare” de Chelsea (3-0 și 4-1) și de Barcelona în manșă unică cu un scor istoric, 8-2.

Semifinale:

RB Leipzig vs PSG 0-3

Olympique Lyon vs Bayern Munchen 0-3

Finala dintre PSG și Bayern Munchen va avea loc pe 23 august 2020, de la ora 22:00, pe Estadio da Luz.