A fost sărbătoare pe principalele străzi ale Parisului după ce PSG a reușit calificarea în finala Champions League (3-0 cu Leipzig). Nu au lipsit nici altercațiile cu forțele de ordine. Fanii s-au adunat în grupuri de sute de persoane, fără să țină cont de restricțiile impuse de autorități din cauza pandemiei de coronavirus.

Incidente pe strazile ParisuluiFoto: Captura YouTube

Numeroase grupuri de suporteri s-au adunat în diverse puncte ale Parisului şi au sărbătorit cu focuri de artificii şi fumigene prima finală a lui PSG în cea mai importantă competiţie continentală intercluburi.

La puţine minute după ce fotbaliştii parizieni s-au impus cu 3-0 în faţa formaţiei germane RB Leipzig, în semifinale la Lisabona, suporterii au declanşat sărbătoarea, în ciuda faptului că în Franţa sunt interzise adunările mai mari de zece persoane, pentru combaterea răspândirii virusului.

Cel mai numeros grup de fani s-a adunat în apropierea stadionului Parc des Princes, unde aceştia au lansat numeroase artificii, scandând totodată numele lui Neymar şi ale coechipierilor săi.

Preşedintele lui PSG, Nasser Al-Khelaifi, a declarat pentru postul de televiziune RMC Sports, că dedică victoria suporterilor care au susţinut echipa.

"Este o noapte istorică pentru noi. De când am venit, în 2011, am lucrat pentru a le oferi acest lucru, însă nu ne putem opri aici. A mai rămas de disputat finala şi merităm să câştigăm trofeul", a declarat conducătorul qatarian al clubului din capitala Franţei, informează Agerpres.